Борисов: Внасяме най-евтиния газ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:24 / 11.11.2016
1600
Искам добре да чуят хората - днес ние имаме най-ниската цена за газ, който се внася. Това каза край българския град Мартен премиерът Бойко Борисов при откриването на газовия интерконектор България - Румъния. 

На събитието присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, румънският й колега Виктор Григореску, директорът на "Вътрешен енергиен пазар" в ЕК Клаус-Дитер Борхард и други.

"Знаете какво заварихме преди години - три посредника между руската и българската тръба, за близо 300 милиона отклонени пари от тези, които плащат. Понеже паметта ни е къса, искам да го напомня, най-скъпата газ, която внасяше европейска държава, беше българската", допълни Борисов. Той каза, че добре си спомня първата копка на газовия интерконектор България - Румъния, а също и какво е станало, след като неговото правителство си е отишло и е дошло това на Орешарски.

"Малко да се поразвеселим. Знаете ли как строиха предишното правителство на Орешарски и компания. Следващите десетилетия и векове любителите на подводното гмуркане ще могат да търсят машините, те са под Дунава, така го строиха, че счупиха машините, те потънаха и там си останаха", каза премиерът.

Той благодари за подкрепата на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за газовия хъб "Балкан" и уточни, че ако "всичко в неделя мине добре", още следващата седмица ще има европейско финансиране за газовата връзка Сърбия - България.

"С Божията помощ напред, с ЕК зад нас, най-важните неща са направени, те са необратими , те започват да работят от днес", завърши речта си Борисов, след което заедно с другите гости откри обекта. След церемонията премери летничката си с вицепремиера Томислав Дончев и каза, че ще запази малко от нея за Радан Кънев.

Борисов бе за по-малко от час край Мартен. Демонстрира добро настроение, но не пожела да се спре при журналисти и да разговаря с тях. Все пак, вървейки към автомобила се, той отговори на въпроса защо откриването на интерконектора е станало преди балотажа в неделя.

"Защото сега е готово, затова", каза премиерът и допълни, че ако интерконекторът е бил готов по време на правителството на Орешарски е щял да бъде пуснат тогава.


Източник: Монитор

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).