Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов и Тадич обсъдиха АЕЦ Белене на вечеря край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 07.08.2010Коментари (0)1345
© Impact Press Group
На морски дарове и безалкохолни напитки край морето премиерът Бойко Борисов и сръбският президент Борис Тадич обсъждаха участието на западната ни съседка в АЕЦ "Белене". Предложението на кабинета е Сърбия да има миноритарен дял в "Белене", а след изграждането му да купува ток.

Тадич пристигна привечер вчера във Варна за неформална среща с премиера Бойко Борисов. Генерала посрещна сръбския президент на летището и след кратки изявления двамата се отправиха към резиденция "Евксиноград", където водиха разговори по няколко важни за двете страни теми. "Винаги ще има българо-сръбско състезание, но в спортсменски дух, защото с премиера Бойко Борисов обичаме спорта, затова ще говорим за спортните връзки", каза Тадич при пристигането си. След това се пошегува за това, че и двамата куцат. Президентът на Сърбия получи травма след баскетболна игра, а Бойко Борисов си счупи преди време крак след футболен мач.

След като поздрави госта с "добре дошъл", Борисов заяви, че в лицето на Борис Тадич вижда бъдещето на Сърбия. Затова и в българския парламент всички партии и депутати са подкрепили бъдещото членство на страната в ЕС. Борисов подчерта важността на бързото изграждане на магистралата София-Ниш-Белград. "Така даваме възможност на Европа през Сърбия да стигне до Турция, както и на нашия приятел Ердоган да мине през двете страни за Европа", допълни Борисов. "Двата народа са братски, православни и когато си помагаме, ще бъде добре и за България, и за Сърбия", каза още Генерала.

Предварителната програма на визитата предвиждаше Тадич да се срещне с президента Георги Първанов. В последния момент преди пристигането му във Варна обаче стана ясно, че протоколна среща няма да има, въпреки че Първанов почива в "Евксиноград". "Сръбският президент Борис Тадич идва като приятел", коментира пък Борисов неофициалната визита на сръбския президент. Премиерът разказа още, че е поканил Тадич в "Евксиноград", защото той не бил идвал в резиденцията. На летището с него бе и външният ни министър Николай Младенов. В разговорите на по-късен етап се присъедини и вицепремиерът Цветан Цветанов. В потвърждение на това, че срещата е неофициална, облеклото на госта и на домакина бе по ризи, без вратовръзки.

Преди вечерята и разговорите бе предвидено Борисов и Тадич да се срещнат и на тенис корта за няколко сета.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: