Борисов към пожарникарите във Варна: Вдигаме заплатите, но да не правя сметка нощем спите ли на чаршаф

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:36 / 19.07.2019
7193
Премиерът Бойко Борисов заяви при посещението си във Варна, че предстои 10-процентно увеличение на заплащането за пожарникарите, предаде репортер на Varna24.bg.

"Ще увеличим заплатите с 10%, вие си ги делете на нощен или друг труд. Защото аз мога да започна да ви правя сметка, нощно време спите ли на чаршаф или не спите. Работил съм я 5 години тая работа. Ние увеличаваме с по 10 процента доходите. Началниците да правят сметка ва кой колко и съответно министъра. В противен случай става един омагьосан кръг. Сега идвам от моряците. За два кораба-близо милиард. Хемус важна ли ви е да ви я направим? Иначе няма туризъм, няма нищо...всичко отива на юг. Правим две нови детски градини, нпаравихме булевардите, сега малки улички. За пожарникарите 700 нови пожарни сме осигурили. Ние служихме със счупени каски. Една  каска като си я сложех и на Уди Кълвача приличах...Да ви кажа с какво сме служили ние по времето на социализма и управлението на БКП и БСП.", каза Борисков.

Коментарът му бе попов на провелия се снощи във Варна протест за увеличаване на минималния размер на допълнителното заплащане за нощен труд.

И този, както и протестът, провел се на 5 юли 2019 г., е организиран от СФСМВР и ССЗБ и е подкрепен от КТ "Подкрепа“, Български лекарски съюз и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Основните искания на протестиращите бе да се актуализира размерът на допълнителното заплащане за нощен труд и да стане определен процент от социално измерим променлив критерий.

Премиерът обеща още да осигури средства за ремонт на покрива на сградата на пожарната по бул."Сливница" , а кметът трябвало да подсигури финансирането за саниране на сградата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).