Борисов нареди да извадят "Джи Пи Груп" от проектите с държавно и европейско финансиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:38 / 12.10.2018
2232
Възложих на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Асеновград и подчерта, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок. "Всеки, който е заподозрян и тече разследване - да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността“, посочи премиерът. Борисов припомни, че никога не е правил компромис с качеството.

"Помните, когато в Ямбол 19 км. готова магистрала "Тракия“ - затова, че една чужда компания беше спестила от асфалта и ги накарах да я асфалтират повторно. За Ябланица - анулирах търг за над 100 млн. лева и след това се получи по-евтина цена. Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата - нямат работа да участват в конкурси“, категоричен беше министър-председателят.  

Премиерът Борисов допълни, че е възложил на АПИ с Института по пътища и мостове да следят стриктно за качеството на пътната настилка. "Има фирми за надзор и компетентни хора, които получават заплата за това, ако са го проспали - прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора“, каза Борисов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).