Борисов обсъди ситуацията по границите ни с председателя на ЕК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:49 / 05.03.2020
1025
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонни разговори с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

В рамките на двата разговора е обсъдена актуалната обстановка по границите. Акцент в позицията, изразена от премиера, е че България стриктно спазва ангажиментите си по охрана на външните граници на Европейския съюз, но това не може да бъде същността на едно трайно решение. Борисов е категоричен, че от ключово значение е решаването на миграционните проблеми да се извършва на принципите на солидарността и споделената отговорност.

Министър-председателят изрази увереност, че дипломацията, а не оръжията трябва да решат кризата. По думите му е необходимо да се покаже на всички европейски граждани, че проблемите могат да бъдат решени с разум, а не с война. Премиерът заяви, че Европа се нуждае от решения, които могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, сблъскващи се с мигрантския поток на първа линия, включително Турция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).