Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов открива с Путин и Ердоган "Турски поток"
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 08.01.2020Коментари (0)1146
©
Представители на най-висше ниво от Русия, Турция, България и Сърбия пускат днес на специална церемония в конгресния център "Халич" в Истанбул газопровода "Турски поток", който ще пренася руски природен газ по дъното на Черно море през Турция до Европа, съобщават турските медии, цитирани от news.bg.

За церемонията в Истанбул пристига специално руският президент Владимир Путин. Там още ще присъства и българският министър-председател Бойко Борисов.

Медии съобщиха, че Борисов е бил поканен лично от Ердоган, както за официалната церемония, така и да присъства на срещата между него и Владимир Путин, която е предвидена да се състои днес.

Сръбският президент Александър Вучич също ще присъства на церемонията, съобщи Танюг.

"Турски поток" тръгва от руския град Анапа, състои се от две линии, всяка с дължина 935 км, и достига до терминала в турския град Къйъкьой на брега на Черно море.Газопроводът, който ще пренася директно руския газ към Турция, бе приведен в готовност за подаване на горивото на 31 декември 2019 г. По двете тръби, всяка от които с капацитет 15,75 млрд. куб.м, ще се доставя общо 31,5 млрд. куб.м. руски газ. Едната тръба ще осигурява газ за Турция, а по втората тръба ще тече газ към Европа.

По проект втората линия на "Турски поток", предназначена за снабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа, ще минава през България, Сърбия, Унгария, и ще бъде с капацитет 15,75 млрд. куб. метра газ годишно. От тях 3,5 млрд. куб. м газ ще отиват за България, 2,5 млрд. куб. м - за Сърбия, и 6 млрд. куб. м - за Унгария. Останалите 3,75 млрд. куб. м може да бъдат доставяни в Словакия и Австрия до хъба в Баумгартен.

"Турски поток" е единственият досега тръбопровод с диаметър на тръбите 81 см, положени на дълбочина до 2200 метра. За реализирането на проекта са използвани 158 хиляди тръби, всяка с дължина по 12 метра и с тегло девет тона.

Преди заминаването си в Истанбул, Борисов и посланикът на САЩ Херо Мустафа ще открият Първата сесия на Стратегическия диалог България-САЩ с участието на американска делегация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: