Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:20 / 22.03.2020
1479
Борисов създава експертен Медицински съвет за борбата срещу COVID-19, който ще бъде подчинен на правителството и ще се събира два пъти седмично. Той ще се оглавява от експерта по белодробни болести проф. Коста Костов, който ще отговарят на важни медицински въпроси и ще разчитат на добър диалог с Националния кризисен щаб.

"Аз съм оптимист и съм сигурен, че ще се справим, защото взехте мерки и много добро решение", заяви проф. Коста Костов по време на среща с премиера Бойко Борисов.

"Щабът е подчинен на правителството, медицинският съвет е подчинен на правителството. Между двете трябва да има диалог, обясни Борисов. Целта е повече мозъци, повече професори. Искаме да надградим мерките с наука", каза още той.

"Мерките, които са взети са правилни, но трябва да мислим 2-3-4 седмици напред", допълни вицепремиерът Томислав Дончев, който също присъстваше на срещата. 

"Професорът също смята, че мерките са ни правилни", допълни Борисов. "Колкото по-ограничителни са мерките, толкова по-добре. Това е правилният ход и е направен навреме. Ще следим цялата информация, но тук идеята е по-скоро да черпим добрите практики от всеки експертен лекар", заяви проф. Коста Костов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).