Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов за спрения "Южен поток": Това е поредното унижение за страната
Автор: Екип Varna24.bg 17:16 / 09.06.2014Коментари (7)3138
©
"Ние винаги сме казвали, че сме "за" задължително гласуване, но да бъде проведено след като народът се произнесе по него, а именно чрез референдум. С две ръце сме "за" електронно гласуване, наред с всичко това". Това коментира от Вашингтон, където е на работно посещение, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му затова партията е събрала над 500 000 подписа за инициативния комитет, организирал подписката за провеждане на референдум за изборното законодателство.

"Виждам, че много хора се опитват да спекулират с това, но никой от тях не казва какви ще са санкциите за тези, които не гласуват. И ако се поставят на масата санкциите, дали ще са финансови, дали ще са наказателни, мисля, че много хора ще започнат по друг начин да говорят", посочи Борисов.

Той поясни, че именно затова в предложението на ГЕРБ за задължително гласуване е било посочено вместо санкции, възможността да има стимули.

"Примерно 10 лева да се приспадат от данъците на гласувалите хора. Така хем няма да има наказания, хем пък ще има стимул за хората да отидат да си дадат гласа. Вярно, ще излезе скъпо за бюджета, защото при 3-4 милиона гласували, това може да са 30-40 милиона, плюс 20 милиона за избори, в бюджета трябва да се заложат над 60 милиона - и това е вярно. Но когато се решават такива неща, е хубаво хората да знаят всичките им страни, а не така като клишета да се повтаря", уточни председателят на ГЕРБ.

"Затова ние казахме "да" чрез референдум. За да няма спекулации, ако в този парламент се подложи на гласуване, ние също ще гласуваме "за" и тук е мястото с две ръце да потвърдим, че ние сме и "за" електронно гласуване заради това не само българите в чужбина да могат да си кажат мнението, но и заради всички интелигентни, работещи хора, които могат да си спестят време и да дадат гласа си, които си плащат данъците по електронен път, банкират по електронен път", уточни председателят на ГЕРБ.

По повод обявеното от премиера решение за спиране на дейностите по проекта за изграждане на "Южен поток" Борисов заяви, че проектът е превърнат в поредното унижение за страната след "Бургас-Александруполис" и АЕЦ "Белене". Борисов посочи, че е предупреждавал за съсипването на проекта.

"Некадърност, некомпетентност, корумпираност - това са ми обясненията. И като резултат от всичко това - унижение за българската нация, за България", допълни председателят на ГЕРБ, като посочи възмущението си, че по цял свят ни разнасят, че имаме такова правителство, "което лъже и Брюксел, лъже и Москва, лъже и Вашингтон, лъже и българския народ".

"Виждат се неадекватните изказвания на енергийния министър, който се превърна в един пощальон, до отделните столици и това, че няма никаква координация между Министерството на икономиката и енергетиката и съответно т.нар. "министър-председател", допълни още Борисов.

Той посочи, че за съжаление един проект, който има и ОВОС, който действително можеше да донесе и работни места, да се направи така, че да се завъртят оборотите в икономиката, и в същото време да е изгоден и за цяла Европа, и за България, беше превърнат в поредното унижение за страната след "Бургас-Александруполис", АЕЦ "Белене". "Затова незабавно да извадят, ако има подписан договор, защото, доколкото знам, Орешарски излъгал Брюксел, че няма такъв договор, и съответно да видим има ли клаузи за наказания в този договор", призова председателят на ГЕРБ.

"Ако се окаже, че и този път България заради тази некадърност и некомпетентност на това правителство, за втори път на тройна коалиция, ще донесе загуби на България, според мен вече трябва да му се потърси и някаква наказателна отговорност", коментира Борисов.




Още по темата: общо новини по темата: 276
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Цъкам минуси на буферите :)
на 10.06.2014 г.
0
 
 
Този пък на всяка манджа мерудия.
Aнонимен
на 09.06.2014 г.
+2
 
 
А ти си позор за целия български народ!
+5
 
 
Миии, колкото и да не харесвам Борисов, в случая е абсолютно прав, ама абсолютно. То не бяха закани, че няма да се спре, то не бяха обяснения, то не беше чудо. Пълен резил, ама пълен. Не може днес да кажеш нещо, а утре абсолютно противното да направиш. Да Борисов беше същия - за ден по два пъти си менеше мнението, но нали сегашните са различни... Или само на думи, а?
0
 
 
А ти я издигна много с една магистрала дето пропада, защо сте против българите бе управници?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: