Борят се за живота на семейство, оцеляло при взрив на газова бутилка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:57 / 09.08.2019
961
Четирима души от едно семейство от Габрово са пострадали сериозно при битов инцидент с избухнала газова бутилка. Момче и момиче, на 17 и на 20 години, и техните баба и дядо, съответно на 70- и на 73-годишна възраст, са приети за лечение в отделението по пластично-възстановителна хирургия в УМБАЛ "Медика“ в Русе, съобщиха от лечебното заведение.

Пациентите са били транспортирани с линейки от Габрово до русенската болница. И четиримата имат 30-40 процента изгаряния и са вдишали пушечни газове.

"Изгарянията са дълбоки. Локализирани са основно по лицето, ръцете и долните крайници“, коментира пред Монитор проф. Огнян Хаджийски, началник на отделението по пластично-възстановителна хирургия. Той уточни, че трима от пациентите са на командно дишане. Състоянието на момичето и момчето се оценява като тежко, а на възрастните – като критично,заради придружаващи заболявания.

Раните на пациентите са обработени, а в следващите дни ще им бъде направена пластика.

Необходимо е кръвопреливане, затова всеки, който желае да помогне на пострадалото семейство, може да дари кръв, независимо от кръвната група, в центровете в Русе, Велико Търново и Габрово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).