Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Божков издига за депутат Жоро Тениса, който е подсъдим за дрога и лихварство
Автор: Екип Varna24.bg 22:07 / 25.06.2021Коментари (1)3363
©
Укриващият се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков постави знаков столичен бандит на челно място в софийската листа на партията си "Българско лято" за предстоящите избори на 11 юли.

Приближеното до Васил Божков криминално лице Георги Божилов – Тениса, който е подсъдим по шумни дела за дрога и лихварство, ще се яви на парламентарните избори като втори в листата на "Българско лято" в 23-и многомандатен избирателен район в София, информира "Уикенд".

38-годишния Жоро Тениса бе част от най-близкото обкръжение на Васил Божков и имаше неофициален статут на негов личен сутеньор – всички засукани хубавици в "прокурорска" възраст, въртящи се около Черепа, бяха доставяни от Божилов. Той обаче странно не бе сред арестуваните сподвижици на Васил Божков при акцията на Специализираната прокуратура в началото на миналата година. Все пак Тениса бе закопчан няколко месеца по-късно заедно с началника на охраната на Божков Веселин Балтов и други бодигардове на Божков, но изкара само 24 часа в ареста, преди тихомълком да бъде освободен. Това породи слух, че  Георги Божилов е пропял срещу благодетеля си и е приел ролята на защитен свидетел на прокуратурата.

Тръгна даже мълва, че Жоро Тениса бил... изнасилен от Черепа, а вода в мелницата на слуха наля бившия ортак на Божков Цветомир Найденов – Малката Цека, който разказа за странни мъжки сбирки и "голи петльови ръченици“ в петъчни вечери в офиса на ул. "Московска".

Кандидат депутатът Георги Божилов – Тениса има тежка крими закваска, датираща отпреди повече от 15 г. Той, заедно с най-близкия си приятел Георги Георгиев – Пъпката, бяха сред най-добрите домови крадци – взломаджии. Тандемът обаче прави грешка и през лятото на 2004 г. нахлува в тузарски апартамент в София, оказал се тайна щабквартира на действаща по онова време в София хърватска банда наемни убийци.

В жилището Тениса и Пъпката се натъкват на полицейски шлемове и щитове, солиден оръжеен арсенал и на лаптоп, който прибират. Впоследствие лаптопа е предаден на високопоставен шеф от отдел "Убийства" в МВР, а в него ченгетата откриват снимки и видеоклипове на хървати, позиращи с оръжия. След справка с хърватските служби за сигурност родните криминалисти установяват, че хърватите са водени от наемния килър Роберт Матанич и че най-вероятно стоят зад серия показни екзекуции над знакови родни мафиоти, сред които Милчо Бонев – Бай Миле, Димата Руснака и Митко Малкия. По-голяма част от хърватите успяват до избягат от страната, но отмъщението им не закъснява. На 5 септември 2004 г. Георги Георгиев – Пъпката е ликвидиран с куршум в главата в столичния квартал "Младост".

За да бъде спасен живота на Жоро Тениса, той е скрит за няколко месеца в тайна квартира на МВР. Казват, че оттогава Тениса е информатор на службите за сигурност. Поради тази причина винаги излиза предсрочно от ареста. Жоро Тениса е подсъдим по три дела, като най-старото от тях е за трафик на наркотици към Англия.

Божилов е подсъдим като част от бандата на Мила Георгиева – Универсалната и сина ѝ Мартин Георгиев - Джито. Според обвинението Тениса се е занимавал с трафик на кокаин към Великобритания и пробвал да създаде дистрибуторска престъпна организация за пласмент на марихуана в България съвместно с Мартин Джито. Въпреки тежките обвинения, които още не са свалени, Божилов изкара само седмица в ареста през 2015 г., преди да бъде пуснат под гаранция.

Жоро Тениса е сред обвиняемите и в процеса за лихварство срещу Веселин Денков – Весо Брадата, но за разлика от останалите 8 членове на групата, изкара само 24 часа в следствения арест. Според обвинението, Жоро Тениса също раздавал пари на лихва съвместно с люлинския бандит Ивайло Георгиев – Пифа. Според оперативни полицейски данни, цитирани в процеса срещу Весо Брадата, именно Жоро Тениса, с пари, отпуснати му от Брадата, плащал на крими елементи, за да протестират на жълтите павета.

На последните парламентарни избори партията на Васил Божков "Българско лято" събра около 3% от вота, но наскоро Черепа попадна под ударите на закона "Магнитски". Заради това малцина вярват, че Божков ще съумее да прескочи бариерата от 4% .



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е кой да издигне освен ортаци-боклуци,като него,тоя помашки червен боклук.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: