Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Божо Кравата на концерт в Пловдив, докато "Интерпол" го дири по света
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 29.10.2016Коментари (0)3167
©
Божидар Кузманов-Кравата, който бе сред най-издирваните хора у нас през лятото на 2016 г., не е напускал страната и не е прекарал целия период от 114 дни в изолация. Докато наши и чужди ченгета са дирили Кузманов, той се е разхождал на различни места в страната, дори е бил на концерт в Пловдив.

33-годишният мъж стана публичноизвестен след 8 юни, когато управляваният от него ресторант "4You" в централната част на Слънчев бряг се превърна в кървава арена. На 8 юни заведението стана лобно място на 46-годишния Александър Алексиев, едновременно гард на Димитър Желязков - Митьо Очите, и съдружник в "Аркус сигурност Бургас", а несебърският бос получи 7 куршума в тялото и все още е на легло.

Божо е избрал различна стратегия от авера си Марчо Марков, който също като него изчезна на 28 юни. Това е денят, в който разследващите на убийството и опита за убийство в "4You" привикват част от свидетелите на кръвопролитието за следствен експеримент - по-точно само тези, които във въпросната вечер са били в заведението в компанията на Кузманов, без другите, които са пристигнали заедно с Митьо Очите.

Този факт очевидно усъмнява Кравата и Марчо Марков - двамата "пропускат" експеримента и потъват в неизвестност. Кузманов се сдобива с червена бюлетина на "Интерпол" малко по-късно.

След внезапната му поява на 19 октомври обаче официалната теза на защитата му е, че той и не подозирал за издирването си.

Дори и да беше се изправил очи в очи с полицейски патрул, Божо трудно би бил разпознат поради сериозните разлики между актуалната му визия и разпространената от МВР снимка.

Кравата не е променил съществено външния си вид си през трите месеца и половина отсъствие. Разликата между фотоса, вероятно доста стар, и оригинала бе очевидна и на 10 юни, когато репортер на пресгрупата успя да се срещне и разговаря с него.

По това време той все още е само свидетел. Тогава Кузманов заяви, че не познава лично Митьо Очите, но разкри, че имали среща, за да изяснят "едно недоразумение".

Самият Желязков твърдо поддържа версията "вечеря с едно приятелче" във въпросния ресторант, където имали запазена маса.

"Уговорката беше да разговарям само с Христо (Широков - близък до Димитър Желязков, преди година той проби в политиката и стана общински съветник в Поморие), 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека.

Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи. Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков.

Измъкнах се през градината на ресторанта", разкрива Божидар. Заедно с Георги Иванчев (единият от обвинените за стрелбата по Очите) прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

След доброволното си предаване на 19 октомври Божидар Кузманов не е давал обяснения. Той бе докаран експресно от Велико Търново.

Охраняваха го спецполицаи с автоматично оръжие и бронежилетки. Цял микробус от тях следваше колата на съдебна полиция, докато Кузманов не се отзова зад стените на затвора, където се намира следственият арест.

Преди това Кравата прекара около два часа и половина в ОДМВР-Бургас, но час от тях бе в очакване на адвокат Димо Гочев, който е бил и във Велико Търново за предаването му.

В негово присъствие Кузманов е привлечен като обвиняем - за лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение и проституция, както и за конкретен случай на принуда - на скандинавския туроператор Себастиян Новени, който всъщност е от албански произход.

Въпреки че прекара час и половина в кабинета на главния разследващ полицай в Бургас Златко Пеев, Божо не е отговарял на въпроси по обвинението.

Аз съм лидер на организирана престъпна група само в кухнята, иронизира Кравата в интервюто си по bTV малко преди доброволно да се предаде.

Още през юни пред репортер на прессгрупата Кузманов разкри, че официално се водипомощник-готвач в заведението, но има картбланш да го управлява.

Това е семпла илюстрация на факта, че в Слънчев бряг нищо не е такова, каквото излежда, и никой не е това, за което се представя.

Според запознати договорът за наем на "4You" е сключен с "Пъзел 2014" ООД, в който съдружници са Николай Мариянов Иванов и Данаил Анджелов Петков, и двамата обвинени като членове на ОПГ-то на Кравата. Фирмата обаче има и съдружник жена.

Източник: в. "168 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 113
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: