Бременна се опита да избяга от болница, падна от четвъртия етаж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:42 / 10.05.2020
1326
На 8 май около 13.30 часа в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ- Горна Оряховица е приета бременна жена в петия месец. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод.

Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.

Днес по обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. Бременната жена е откарана в тежко състояние в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15.40 ч, съобщава Нова телевизия.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

От Районната прокуратура съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).