Бричката: Старите автомобили не трябва да бъдат забранявани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:30 / 16.03.2023
748
Хората, които измислят закони за автомобили, трябва да разбират от автомобили. Нека Брюксел да предлага, ние да решаваме, защото не сме на стандарта на Брюксел. Всяка държава трябва да взима решения на местно ниво. Това каза автомобилният експерт Филип Лазаров от сайта Bri4ka в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".  

Замърсяването от автомобилите според него може да бъде намалено, ако се затегне работата на регулаторните органи. "Много внимателно трябва ГТП-тата да си вършат работата, но това не означава, че старите автомобили трябва да бъдат забранени. Проблемът със замърсяването в големите гадове не е в това колко е стара колата, а в нейната изправност“, обясни Лазаров.  

Въвеждането на стандарта Euro 7 няма да доведе до увеличаване на електрическите автомобили, категоричен е Лазаров. "Електрическите автомобили не са бъдещето, а вече са настоящето. Електрическият автомобил е много хубаво нещо, но като всеки един автомобил това е нещо, което трябва да ни върши работата“, коментира той. 

Автомобилният експерт заяви, че пазарът на автомобили нови и втора употреба се е променил рязко след COVID-19 пандемията. Търсенето е нараснало, а цените са се увеличили драстично заради липсата на производство и износ на стари автомобили от страните производителки.  


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).