Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Британски изнасилвач на деца: Искам вкъщи, не искам да хвана коронавирус в България
Автор: Екип Varna24.bg 17:46 / 12.05.2020Коментари (2)1811
©
Всичко, което моля, е да си отида вкъщи, у дома в моята собствена държава. Бих предпочел да хвана коронавируса в моята си държава, а не тук. Това изтъква пред съда британският пастир Колин Такър, който лежи в панделата за изнасилване на 6-годишно момиченце..

За гаврата в село Ново градище край Стражица през 2009 г. чужденецът излежава 12-годишна присъда. Наскоро той за пореден път се опитва да омилостиви магистратите, за да го пуснат от затвора предсрочно. Както през 2018 г., така и сега опитите му удрят на камък. Заради пандемията и извънредното положение Такър се изправя пред съдия Ралица Манолова от Софийския градски съд дистанционно чрез видеовръзка по скайп. От справка става ясно, че зад решетките му остават още около 5 месеца.

В затворническото му досие фигурират 11 награди за добро поведение и 5 писмени похвали. След като демонстрира добра дисциплина, администрацията го награждава с 5 извънредни хранителни пратки и удължено 4-часово свиждане с близките. Британецът спечелил няколко сертификата, които имат стойността на награди в местата за лишаване от свобода. Те са за завършени курсове по компютърна грамотност, италиански език и религиозна теория.

Колин Такър опитва да убеди Темида, че се е поправил в зандана. Защитата му отбелязва, че в последните 5 години той работи като бакар в кухненския бокс.

"Трудът му не се заплаща, но и не се отчита правилно. Отчитат му се само 4 работни дни месечно, въпреки, че той по 3 пъти на ден, по 2 часа разнася 70-80 кг баки с гореща храна. Тази работа лишените от свобода не желаят да работят поради това, че трудът е тежък, редовно се разлива храна - гореща и мазна, върху дрехите на носещия, баките са много тежки и ако липсва втори носещ, се налага сам лишеният от свобода да пренася баката по коридорите, което граничи действително с невъзможното, тъй като баката е гореща, тежи 80 кг и е обемна", коментира адвокатът. Той е категоричен, че клиентът му няма зависимости, не е конфликтен и спазва правилата.

На изнасилвача не помага и семейната му подкрепа от майка му и брат му. Защитата уточнява, че Такър може да живее при майка си в Англия. "Майка ми е на 82 г. и тя е болна", обяснява каторжникът. Прокуратурата се запъва, като отчита, че осъденият може да извърши ново престъпление на свобода. Цитира се заключението на психологически доклад. Такър е дисхармонична личност, с емоционална неустойчивост, която се затруднява при социално вграждане, включително създаването и поддържането на адекватни сексуални контакти с подходящи партньори.

Затова при напрежение желанието му за удовлетворяване на сексуалните нужди се насочва към беззащитни обекти - деца, възрастни и животни. Магистратите са на мнение, че британецът има още какво да работи по себе си. Той не осъзнава изцяло причинените вреди и частично признава отговорността за престъплението. Умението за мислене и формалното разпознаване на проблемите също са проблемни зони, водещи до неадекватни решения.

Инцидентът, за който Колин Такър е осъден, става на 14 декември 2009 г. Британецът живеел в къщата на брат си в селото и работел като пастир. Тъй като нямал ток, се сближил със семейство, при което ходел да се храни. Във фаталния ден бабата изпратила внучката си за кафе до магазина в компанията на чужденеца. Вместо до бакалията Такър отвел момиченцето в дома си. Сложил я на леглото, започнал да я целува, след което брутално я изнасилил. Два часа по-късно двамата се облекли и излезли. Вечерта бабата забелязала кръв по бельото на внучката си и тогава разбрала от нея какво се е случило. Момичето казало, че Колин я хвърлил на леглото и повече нищо не помни.

Експертите обясняват, че липсата на спомен се дължи на стреса. Съдебен лекар установил разкъсвания и охлузвания на половите органи на жертвата. Криминалисти откриват, че кръвта по дрехите на детето съвпада с кръвната група на британеца. Според тях косъмът по блузата на момичето може да е от интимната област на заподозрения. На първа инстанция той получава 15 години, но след това наказанието му е намалено на 12 г. затвор, информира "България днес".

Псува съдийка и напада репортери "Майната ти!", изкрещява на английски Колин Такър към съдия Сара Стоева, щом чува първата си присъда. После къса присъдата и демонстративно я хвърля в кофата. Действията му остават без последствия, защото псувнята не е преведена и съдийката не усетила неуважително отношение. Когато през 2018 г. Такър иска да го освободят предсрочно, той напада екип фоторепортери. Нервните му изблици са пресечни от Съдебната охрана.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Там,в затвора му е мястото!Да му мерят,всяка вечер температурата,като на бебе,да му дойде акъла...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: