Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Брокери смразиха българите: Приемем ли еврото - ето какво ще се случи с цените на имотите
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 22.03.2024Коментари (8)5068
© Varna24.bg
С приемане на еврото България ще стане по-атрактивна за покупка на имот. В това са категорични брокерите на имоти.

Влизането ни в еврозоната ще стимулира търсенето заради очакван засилен интерес от страна на чуждестранни инвеститори към имотния пазар в страната, а това ще доведе до ръст на цените, предупреждава "Труд".

Българският имотен пазар е добре подготвен за влизане в еврозоната. От 20 години обявяват цените в страната ни в евро. Затова чисто технически промени няма да има.

Но влизането в еврозоната ще окаже влияние на търсенето и предлагането на имоти. Според брокери вече има известно повишение на интереса от страна на инвеститори, чуждестранни купувачи.

С приемането на еврото очакванията са пазарът да стане по-атрактивен при покупка на имоти от чуждестранни граждани, компании и инвестиционни фондове. Това ще даде добър тласък на търсенето.

Възможно е преди влизането ни в еврозоната и в първите месеци след това да има момент на изчакване от страна на хората, които планират продажба, коментират брокери. В очакване на по-високи цени те може да отложат пускането на имот на пазара.

Такова поведение на продавачите вече се наблюдава на пазара, заявиха брокери. В момента някои не продават, просто защото нямат друга алтернатива, в която да вложат парите си, получени от продажба на имота. Но пък цените са високи и някои продават, за да реализират добра печалба.

С приемането на еврото цените на жилищата леко ще поскъпнат, като ще се доближат до нивата в другите страни от еврозоната, но ефектът върху пазара на къщи и апартаменти няма да е толкова голям, колкото върху пазара на бизнес имотите, коментират други брокери.

Влизането в еврозоната ще намали риска на пазара в страната, което ще намали цената на капитала. Наред с това ще нарасне интересът на големите инвеститори към бизнес имотите - складове, търговски и офис площи.

Възможно е да има нови инвестиционни проекти, може би съвсем различни от тези, на които сме свидетели досега - например изграждане на комплекси от имоти, които да се отдават под наем, по-голям интерес към курорти към спа зоните в България.

Приемането на еврото ще доведе и до ръст на туристите в България, защото за тях плащането с евро ще бъде по-удобно отколкото с левове. Това ще доведе до повече покупки на имоти с цел отдаването им под наем краткосрочно на туристи.

Цените на апартаментите в София ще следват тези в другите европейски столици. В момента градът си остава една от най-достъпните европейски столици по отношение на пазара на имоти.

Влизането в еврозоната ще доведе до натиск за увеличение на заплатите, което също ще бъде добре за пазара на имоти. Увеличението на търсенето и на доходите на хората ще доведе до вдигане на цените на имотите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.03.2024 г.
0
 
 
Не съм чул брокер да предвижда падане на цените на имотите.Междувременно двустаен апартамент край морето,по БДС,сред разбитите улици,мръсотия унас където лятото е 3 месеца, струва колкото апаррамент с 2 спални в Испания,край морето с целогодишно слънце.Не говоря за Барселона и Валенсия,но в градове като Торевиеха,Аликанте,Лос Алказарес цените са много по- ниски от Българските.И чисто,ценитена храните по ниски от България,спокойно.
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
Няма такова нещо, новите и хубави сгради всичко се продава, в София Смарт Тауър по 300 000 евро апартаментите, от 200 апартамента са останали 2-3 свободни само
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+1
 
 
В Пловдив и София 30 процента от имотите са празни, в другите градове над 50 процента, народа се топи, с тази раждаемост и строителство скоро на човек ще има по пет апартамента. Селата от които идваха и купуваха апартаменти в Пловдив се обезлюдиха и хората отдалече имат по два апартамента вече. Съвсем скоро, като вдигнат данъка за втори имот и всичко ще приключи.
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+2
 
 
България е единствената страна, която търговията, независимо на какви стоки и услуги, може да бъде описана с една дума - спекула. Постоянно се набива как цените се/ще се покачват. Постоянно някой псевдоексперт някъде ръси слова, как всичко ще се качва още и още. И цените се качват. Нали така са казали по телевизора. А дали има основание, това няма никакво значение. Важното е да се гушат колкото се може повече пари. И не казвайте, че България е бедна. Пари има и то много. Нали все пак се плащат спекулативни цени....
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
цените вървят само нагоре, балонът който трябваше да се спука преди години, така и не се спука, растат ли растат цените, няма шанс да спре растежа
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+1
 
 
Всички млади сега живеят под наем,нали виждам-и в нашия блок има само наематели.Това е положението !
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
+1
 
 
Невероятни глупости са изтърсени
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: