Брутално изнасилиха тази българка, последва писмо до Бойко Борисов (ВИДЕО)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (25)
12:00 / 17.02.2018
3050
Българката Галина Лачева, която е филолог, написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което описа ужасите, които е преживяла, малко преди да стане на 25 години. Тя се описа като "една оцеляла от насилие жена, след отвличане, групово изнасилване и плен" и затова настоява за приемането на Истанбулската конвенция. 

"Бях отвлечена. Изнасилвана и на практика ми бе отнета свободата. Имаше планове да ме направят проститутка. Всичко се случи точно преди да навърша 25 години, което бе преди около 20 години", така Галина започва разказа си в сутрешния блок на Нова телевизия. Жената уточни, че всичко се е развило в рамките на буквално 24-часа. 

"Насилниците ми бяха четирима. От улицата ме завлякоха в едно такси, а самият шофьор не ми повярва, че това е отвличане. Излъгаха го, че съм пияна и той повярва на тях. После ме замъкнаха в един апартамент. Цял ден ме изнасилваха. Дори се наговаряха, че всички трябва да минат през мен, че ако ми се случи нещо, всички да са виновни. После започнаха да коментират как ще ме изведат в чужбина и ще ме направят проститутка. За да се спася, скочих отвисоко", спомня си тя. 

По думите й е имала много операции, на които дори не помни броя. А в следствие на многото физически травми сега единият й крак е по-къс, тъй като е чупен неколкократно. Галина уточни, че двама от насилниците й са избягали по-късно от ареста, а другите били наказани. Затова тя настоява да бъде приета Истанбулската конвенция, която ще защитава жени точно като нея.



Виж коментарите (25)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).