Българи се оказаха майстори на пицата, ето тайната им!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:43 / 18.03.2017
851
Родината на пицата е Италия. Може ли българи да направят най-вкусната пица и какви съставки са нужни, за да спечели тя златен медал? Най-добрите ни майстори пицари ни донесоха общо 7 медала от международния пица шампионат в Букурещ. За добрата пица оказва се най-важно е тестото. 

В зависимост от брашното, то трябва да ферментира 24 или 48 часа, преди да се опече. За международния пица шампионат в Букурещ - Цветелин и Влади си носят тестото от България и има защо - двамата печелят журито. 

"Трудното беше съхранението на самото тесто, което си го носихме ние от България. То беше замесено тук и трябваше между 3 и 4 дни да оцелее. Спечелихме с нещо ново, направихме от 4 вида тесто една пица. С хубави продукти отгоре - домат, моцарела, сирене стракино, допа ди парма и валериана", разказа майстор пицарят Цветелин Първанов в ефира на bTV.

На международния конкурс майсторът пицар Владислав Димитров печели златен медал в категория "Пица Креатива", сребърен медал в "Пица алтернатива" и бронзов за "Пица Класика". Разказва, че лилавото тесто на "Пица Креатива" го е направил с брашно от лилава царевица и че само българите са се откроявали с различни видове тесто. 

На конкурса освен с цветни теста, българите се откроявали и с акробатични движения. Така сред 70 участници от 12 страни, нашите момчета печелят 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).