Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българи създадоха супер приложение, което ще помогне на хиляди да си намерят работа!
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 16.10.2022Коментари (2)1198
© bTV
Хората, които кандидатстват за работа, срещат трудности, а комуникацията между търсещ и работодател не е достатъчно добра. Млади българи, завършили образованието си в чужбина и завърнали се в България, създават онлайн приложение, което работи на принципа за приложението за запознанства "Тиндер“. То улеснява тази комуникация и прави процеса по-ефективен.

Те се завръщат в България, за да създават нови възможности за младите хора. Сблъскват се с пазара на труда у нас и решават да го променят. С помощта на технологиите и вдъхновени от социалните мрежи те правят първото по рода си приложение за намиране на работа.

"Една от каузите беше как да направим така, че да бъде много по-ефективен и много по-лесен и хората да не се сблъскват с толкова проблеми и неясноти. И от там тръгна“, заяви пред bTV Борис Колев, основател на Nploy.

"Всички сме се прибрали и сме търсили работа в България и сме видели какъв е процесът. Работили сме и искаме да променим нещата, както могат да бъдат и както сме видели, че работят на други места“, казва Мария Петрова, директор бизнес развитие.

Приложението е безплатно за търсещите работа и работи на принципа на популярната апликация за запознанства – "Тиндер“.

"С няколко клика си е създал профил. Първото нещо, което може да направи, е да сложи филтрите с неговите очаквания, за да може да види дали има обяви с неговите очаквания. Може да си попълни профила. Ние се опитваме да избягаме от стандартния вариант на CV, а просто с няколко клика да си попълни опит, образование, умение. Единственото нещо, което има да прави, е да отваря и да проверява какви обяви има излезли по неговите филтри и да ги суайпва на ляво и на дясно“, обясни Борис Колев.

Сред основните проблеми, които виждат на база и на разработката си са липсата на обратна връзка и разминавания с очаквания за заплащането.

"Явно компаниите не дават обратна връзка, когато кандидастват. Още на първия етап те не дават обратна връзка. Ние направихме проучване и 99,8% от нашите потребители казаха "да“. Има едно неравенството в определени професии, във възнаграждението за определени професии. Направихме проучване, което все още не сме пуснали официално, но според него над 60% от хората очакват повишение и възнаграждение през една година. Мисля, че ще е трудно на компаниите да издържат и може да доведе до затваряне на бизнеси и прекратяване на операции, най-вероятно ще е и това фактор“, казва Мария Петрова, директор бизнес развитие.

Приложението запазва самоличността на кандидатите за работа напълно анонимна.

"Компаниите не виждат имената, адресите и т.н на хората, преди да ги одобрят., т.е ние тотално сме изчистили вариантите за дискриминация, за гледане на снимка, за пол. Чак след като HR прегледа профила на кандидата с неговите опит и умения и чак тогава одобри и те влизат в чат. Свързваме ги в чат“, обясни Колев.

Платформата на Борис и колегите му работи вече повече от 3 години. Сега те са от другата страна, но продължават да трупат впечатления за пазара и продължават да работят за промени в него.

Инфлацията влияе и на този бранш, а според създателите на приложението се задава и криза на пазара на труда.

А екипът на Борис продължава да става все по-голям. От няколко месеца приложението работи и на румънския пазар. Скоро то ще бъде достъпно и от други държави. А това става възможно благодарение на всекидневните им усилия, които са възнаградени с успешното привличане на инвестиция от 2 милиона евро.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Приложение за мързеливи. Агенциите, от доста години си работят коректно. Примери няма да давам. Само приложения са им в главите, но не искат да се хващат на каква да е работа. Иначе браво на програмистите, но предното си остава в сила.
Aнонимен
на 16.10.2022 г.
-1
 
 
Браво пичове! Тук е пълен капитализъм в най- ранният му зародиш.Отрепки и комунистически мекерета доят интелигентни млади хора за без заплащане и не само млади, защото е известно, че опитът върви с възрастта и това е бойко борисовото наследство /нарочно написано с малко /Б/,окупирало понастоящем държавата и желаещо да прокарва политики тип "ПОДАЙ г*з" на някой си.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: