Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българин създаде приложение за управление на коли
Автор: Екип Varna24.bg 13:01 / 31.12.2015Коментари (0)752
©
Пълно управление на автомобила ни - само с няколко клика на телефона. Това вече е възможно благодарение на мобилно приложение - дело на един млад българин. Той основава един от най-успешните стартиращи бизнеси на годината след като зарязва кариерата си в едни от най-големите IT-гиганти в САЩ.

След повече от 10 години зад Океана, Тодор Калайджиев се връща в България, за да продължи започнатото там. "Реших да съчетая страстта си към мобилните приложения и страстта си към автомобилите и да видя дали може да се направи нещо, което да помогне на обикновените хора", обясни той.

Именно две страсти и една цел - да бъде полезен на хората - връщат Тодор Калайджиев в България. Преди три години решава да се раздели с живота в Америка. Но не за да спре, а за да продължи напред. И основава своя компания, която го нарежда сред най-успелите млади българи. Пътят до върха за него минава през Google.

"Придобих доста опит с мобилни приложения и видях как се изгражда един продукт от нула до пускане към краен потребител. От там ми дойде и опитът и страстта към мобилните приложения", разказа Тодор. Тази любов Тодор съчетава с другата си голяма страст в живота - автомобилите. И прави приложение, с което спестява време и пари на хиляди шофьори.

"В началото започна като мой личен експеримент. Исках да видя какво може да се направи с един автомобил и тогава видях, че има такава ниша на пазара - не съществува такъв продукт, който да улеснява електронния достъп до автомобила до ниво, което може да го ползва един непрофесионалист", обясни Тодор.

За да реализира своята американска мечта в България Тодор загърбва 7 години работа в два от най-големите IT-гиганти. "Това, което виждате по филмите за Google е вярно. Те много глезят служителите си и най-вече програмистите. Атмосферата там е много приятелска. Направено е така, че с кеф да ходиш на работа и с кеф да искаш да останеш максимално време", разказа Тодор.

Въпреки това прави крачка "кръгом" - за да започне нещо собствено, на своя земя. Без притеснение, че това ще го върне назад. В замяна не иска повече от това държавата да не му пречи. И оптимистично започва да пресмята предимства от крачката "кръгом".

"Тук е много по-лесно да се започне един бизнес от гледна точка на ресурси - специално за софтуерен бизнес", убеден е Тодор. Първоначално той започва да работи сам, след което фирмата се разраства, но сега той трябва да се справи с основния препъни камък - да намери добре подготвени кадри и да пребори конкуренцията, която вече се опитва да навакса постигнатото от екипа му.

Младата компания вече има над 30 000 потребители, а приложението, което прави, помага на шофьорите да използват максимално функциите на автомобила си.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: