"България Еър“ дезинфекцира самолетите си с ултрамодерна UV технология

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 30.10.2020
984
Националният превозвач "България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV технология за дезинфекция на самолетите си. От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препарати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, предивсекиполетпомещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта системасултравиолетовилъчи (UV) - HoneywellUV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тяразполага с разтегателни UV рамена, коитообработватседалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващихимикали.Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа.По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

"Приоритет на националния превозвач винаги е било да предлага на клиентите си сигурен и комфортен полет. Затова и от началото на пандемията полагаме изключителни грижи за дезинфекцията на борда на самолетите си. Въвеждането в експлоатация на новата машина е поредната стъпка в тази посока, като по този начин стремежът ни е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на "България Еър“ Христо Тодоров.

Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а "България Еър“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).