Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България била любима на полските туристи
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 22.02.2021Коментари (0)833
©
Полският бизнес може да се възползва от предимствата на България като инвестиционна дестинация.

Полша е важен партньор за страната ни в областта на търговията и инвестициите и сме заинтересовани от активизиране на търговското сътрудничество и увеличаване на присъствието на полския бизнес и на полски туристи у нас. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с Ярослав Говин, заместник министър-председател и министър на икономическото развитие, труда и технологиите на Полша.

Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера Николова във Варшава. Николова отправи покана за организиране на българо-полски икономически форум онлайн, който да подпомогне задълбочаването на бизнес партньорството между двете страни.

Българският вицепремиер заяви, че днешната среща дава отлична възможност за обмен на виждания по сътрудничеството в ключова и за двете държави. Освен в областта на туризма, който е и мощен двигател за насърчаване на двустранните ни отношения, така и в областта икономиката, търговията, високите технологии и отбраната.

В хода на разговорите беше потвърдено желанието на двете страни за подписване на анекс към Спогодбата за сътрудничество в областта на туризма между двете държави от 1969 г.

"Вярвам, че с подписването на анекса ще поставим основа за допълнително активизиране на двустранните ни отношения по редица ключови въпроси“, заяви Николова.

Стокообменът с Полша отчита стабилни нива, като през първите десет месеца на 2020 г. е близо 1,5 млрд. евро, което представлява увеличение с 0,9% спрямо същия период на предходната 2019 г., изтъкна още вицепремиерът.

"Считам, че съществува възможност за надграждане на сътрудничеството ни“, посочи вицепремиерът на Полша Ярослав Говин. Той заяви, че Полша подготвя нова икономическа стратегия за развитие на страната и той ще обърне внимание на полските инвеститори за възможностите, които дава България като инвестиционна дестинация.

България е една от любимите посещавана от поляците дестинация поради чудесния климат, прекрасните пейзажи и огромното културно-историческо наследство, заяви още полският заместник министър-председател.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: