България и Лихтенщайн преговарят за спогодба за избягване на двойното данъчно облагане

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
18:20 / 29.02.2024
1365
Министърът на финансите Асен Василев и премиерът и министър на финансите на Княжество Лихтенщайн Даниел Риш обсъдиха днес на работна среща във Вадуц възможностите за подписване на споразумение за избягване на двойното данъчно облагане. Двамата се обединиха около мнението, че документът ще допринесе за укрепване на икономическите връзки между двете страни. Министър Василев настоя в споразумението да залегне засилен обмен на данни между двете данъчни администрации. "Силните партньорства в Европа са особено важни в политически несигурни времена. Затова искаме да засилим отношенията с България и да ги укрепим със споразумение за избягване на двойното данъчно облагане“, отбеляза премиерът Риш.

В последните години стокооборотът между България и Лихтенщайн бележи ръст. През 2021 г. Лихтенщайн е изнесъл стоки за България на стойност 13 милиона франка, което е увеличение от близо 50 процента спрямо предходната година. Директният внос на стоки от България расте с над 70 процента и възлиза на 8,5 милиона франка.

Фокус в двустранните разговори бяха и темите на европейската политика и финансовите въпроси в еврозоната. Министър Асен Василев информира, че България работи усилено, за да покрие Маастрихтските критерии и се очаква страната да се присъедини към еврозоната през 2025 година. Двамата финансови министри разговаряха и за руската агресия срещу Украйна и нейните социални и икономически последици, включително в Черноморския регион.

Министър Асен Василев беше на еднодневно работно посещение по покана на лихтенщайнската страна. В рамките на програмата той посети и Hoval – компания, която има производствена база и в България.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Главчев разпореди да се ускори изграждането на Националната детск...
"Френски войници, убити в Украйна": Българин, украинец и германец...
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден: МВР хвана 38 пияни и дрогирани зад волана, петима от...
НИМХ: По Черноморието ще преобладава слънчево време
Няма да има извънредно заседание на парламента днес, неуспешен бе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).