Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България и Румъния оглавиха класацията за най-висока смъртност от ПТП
Автор: Екип Varna24.bg 23:10 / 18.10.2022Коментари (0)679
©
Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на ЕС за 2021 г., публикувани днес от Европейската комисия, загиналите са около 19 900 души. Това е увеличение с 6 % в сравнение с 2020 г. Увеличението следва безпрецедентния годишен спад от 17 % между 2019 г. и 2020 г., силно повлиян от по-ниските равнища на трафика, дължащи се на ограничителните мерки, наложени от пандемията. 

През 2021 г. в целия ЕС имаше средно 45 смъртни случая по пътищата на един милион жители (от 20/милион в Швеция и 22/милион в Дания до 81/милион в България и 92/милион в Румъния). Предварителните данни за първите седем месеца на 2022 г. показват средно увеличение с над 10 % на смъртните случаи по пътищата в сравнение със същия период на 2021 г. 

Настоящата тенденция все още е под равнищата отпреди пандемията. Като част от своята стратегия "Нулева смъртност“ Комисията работи в тясно сътрудничество с държавите членки по цялостен подход за безопасна система, включващ безопасни превозни средства, безопасна инфраструктура, безопасно използване на пътищата и по-добри грижи след произшествието. Този модерен подход е широко приет като най-доброто средство за подобряване на пътната безопасност. 

Данните бяха обявени по време на ежегодните награди за високи постижения в областта на пътната безопасност под домакинството на Комисията, с които се отличават иновативни проекти в цяла Европа. 

Комисията също така публикува редица доклади като част от своята Европейска обсерватория за безопасност на движението по пътищата, в които се предоставят подробни данни и анализ на редица теми, свързани с пътната безопасност, като например значението на носенето на предпазни колани, уязвимостта на децата, велосипедистите и възрастните хора като участници в движението по пътищата или отклоняването на вниманието на водачите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: