България може да се справи с 1200 бежанци, смята Борисов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 18.09.2015
2983
България може да се справи с квота от 1200 бежанци, смята премиерът Бойко Борисов. Според него на извънредната среща на лидерите на 28-те държави от Европейския съюз през следващата седмица трябва да се вземе решение за разрешаване на кризата.

"Има изключително силен миграционен натиск. Виждаме от световния видеообмен каква трагедия и какви ситуации има по някои граници. На срещата на лидерите трябва да се да се вземе категорично решение и да се влияе политически на процесите, които идват от Сирия, Афганистан и другите страни. Отзад е ятаган, отпред е ограда - какво да правят хората. Естествено, в ситуация с бягащи жени и деца винаги могат да минат и терористи. Това е страхът на цивилизования свят", коментира премиерът по време на срещата на министрите по пътна инфраструктура. Той изтъкна доброто сътрудничество с властите Турция и добави, че армията все още не изпратена на границата с южната ни съседка, предаде "Дарик“.

"Валията на Одрин и колегите в Турция полагат огромни усилия и извозват бежанци в обратна на България посока. Даже съм учуден от тяхната коректност. Армията не съм я пращал. Взехме решение, но за момента не е нужно. Взели сме необходимите мерки и всичко е на стенд бай, наблюдаваме ситуацията и в рамките на минути можем да се намесим", каза още Борисов.

През последното денонощие са задържани двама каналджии, опитващи се да прекарат в България около 50. Като процент на задържаните трафиканти България е над средното ниво за Европа ниво, стана ясно още от думите на Борисов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).