България натиска за трети мост над Дунав

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:57 / 15.02.2020
1239
България стои стабилно в региона и е търсена страна за инвестиции, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, където участва в междунаровната конференция по сигурността и проведе редица двустранни срещи, предаде бТВ. Акценти в срещите е била свързаността на Северна и Южна Европа и по-специално изграждането на газопроводи, магистрали и жп линии.

"Това трябва да е бъдещето, по което да работим“, заяви Борисов. Според него е крайно време да се излезе от пожелателната страна и от помпозните срещи. "България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав“, заяви премиерът Борисов. Министър-председателят обяви още, че съвестно с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер започва организацията на голям бизнес форум през май. "Да убедят нашите румънски комшии и да действаме. Нека спрем да си говорим пожелателно", каза Борисов.

В момента подобни съоръжения свързват България и Румъния при Русе-Гюргево и Видин-Калафат. Преди време Борисов предложи новият мост да бъде в Никопол или Силистра.

На въпрос на медиите относно американските визи, премиерът Борисов отбеляза: "Президентът Тръмп пое ангажимент. Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“. Премиерът Борисов подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).