Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българка е сред задържаните за финансиране на тероризъм
Автор: Екип Varna24.bg 09:57 / 20.01.2019Коментари (0)1445
©
Соченият за лидер на организираната престъпна група, финансирала терористична дейност, се казва Мустафа и живее в София. Той е на 60 години, сирийски гражданин, има семейство и две деца.

Някои от съседите в сградата, където живее, не са го виждали отдавна. Според списъците на етажната собственост Мустафа дължи пари за нуждите на кооперацията.

"Аз доколкото знам, той има жена и две деца, които живеят в Швеция. Това е по негова информация, тоест по информация на жена му", разказа съседка от сградата.

Други съседи не са виждали обвиняемия повече от година, а по вратата на апартамента му има следи от влизане от спецслужбите, дори и счупен патрон.

Близо до Мустафа живее и основната му помощничка, а именно българка, която намирала клиенти за поръчки по схемата "Хавала" – тоест, чрез устни договорки по телефона или с и-мейли за предаване на пари, които физически са се пренасяли от посредник на посредник и така докато стигнат до крайния получател.

"Вторият начин е бил чрез закупуването на леки автомобили, които са били транспортирани до Сирия, където са били предоставяни на международни терористични организации", съобщи днес за бТВ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

За година и половина през страната ни са трансферирани над 25 милиона евро, пресметнаха от обвинението. Засега не е ясен броят на международните терористични организации, за които са били предназначени парите.

Ясно е обаче, че нито едно от обвинените лица няма криминална регистрация, казаха още от прокуратурата. По-рано беше съобщено, че 6-ма души са с повдигнати обвинения за финансиране на тероризъм и участие в организирана престъпна група, след като ден по-рано в няколко града беше проведена мащабна операция и бяха задържани 43-ма души, повечето чужди граждани.

Сред тях е и българката, която според обвинението е помагала за превода на парите, а задочно обвинение има и за един мъж от престъпната група, който е обявен за международно издирване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: