Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българка и турчин се молят на Ердоган за помощ
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 16.01.2018Коментари (2)1292
©
Двете деца на семейство на българска гражданка и турчин, които се запознали в социалната мрежа Фейсбук и които живеят на семейни начала, останаха без гражданство. Семейство Сойер, което има две деца - едното на година и половина, а другото само на две седмици, нито могат да изкарат лични документи на децата си, нито да се възползват от здравно осигурителни вноски за лечение, поради това, че не са сключили граждански брак, уточнява 24rodopi.com. 

Бащата Акън Сойер, който отбеляза, че при залавяне, жена му ще бъде депортирана и ще получи забрана да посещава Република Турция за пет години, сподели още: "Не знаем как да постъпим. Ако жена ми бъде заловена, ще остана сам с децата си. Моля, за съдействие от компетентните органи", пише "Миллиет" в материал, озаглавен "Отчаянието на родители с различно гражданство". Според получената информация, Акън Сойер (на 43 години), който живее в гр. Айдън, се влюбил в Айлин, - гражданин на Република България. Двамата се запознали във Фейсбук. След известно време Айлин и Акън, които общували посредством социалните мрежи, решили да се оженят. Айлин и Акън Сойер, който по това време работел в Истанбул, се срещнали и се оженили с религиозен ритуал по взаимно съгласие на скромна церемония в тесен кръг. Заживели заедно с мисълта да сключат и граждански брак. Двойката има син на име Алпер, роден преди година и половина. Айлин Сойер, която трябвало да вземе удостоверение за сключване на граждански брак от България и която поради икономически причини и грижите покрай забременяването не успяла да се върне в родината си, в момента пребивава в Турция нелегално. Преди две седмици на двойката им се родила и дъщеря на име Аданур. Айлин е наясно, че ако бъде заловена от властите ще бъде депортирана. Тя поиска помощ, за да отгледа децата си. 

"Тъй като децата ни нямат ЕГН, те са без гражданство", твърдят двамата родители. Айлин Сийер споделя пред "Миллиет", че децата ѝ имат медицинско свидетелство за раждане, но не и гражданство. "Моля, да дадат гражданство на децата ми. Обичам мъжа си. Ако бъда депортирана, положението ще стане много тежко. Дано не бъда заловена. Моля, да ни помогнете. Не се притеснявам за себе си, страх ме е, че ще остана далеч от децата и мъжа си.", заяви още тя. 

Акън Сойер, който поиска помощ от президента Реджеп Тайип Ердоган и министър-председателя Бинали Йълдъръм, обясни, че проблемите им са много сериозни и че иска единствено да сключат граждански брак с Айлин, за да може децата му да станат граждани на Република Турция, добави: "Ако жена ми бъде заловена от властите, няма да може да се върне в Турция 5 години. Не знаем какво да правим. Имаме задължения и към болницата. А тези задължения са поради факта, че децата ми нямат гражданство. Моля, помогнете."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Българка и турчин"? Тя е по-скоро туркиня, а той - по-скоро циганин...
-2
 
 
Който се е саюзил с русия, кенеф е станал. Турците си заслужават тормоза од диктатора защото са били тъпи да гласуват за него.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: