Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българска двойка в гръцки арест, опитали да изтъргуват бебето си
Автор: Екип Varna24.bg 12:10 / 21.06.2022Коментари (0)527
© ЕПА/БГНЕС
Снимката е архивна
Българска двойка е обвинена в опит да продаде новороденото си бебе за осиновяване в Гърция, съобщи агенция АНА-МПА. 38-годишната българска гражданка родила момченце в Солун на 12 юни. Полицията смята, че тя е дошла в Гърция именно с тази цел, придружена от 37-годишния си съпруг.

Действията им предизвикали подозренията на болничния персонал, който уведомил полицията, в резултат на което започнало разследване от Отдела за борба с търговията с хора. Според преписката новороденото трябвало да бъде предадено на бездетна двойка, която по-рано се обърнала към адвокат, който да посредничи да осиновят дете без необходимите процедури.

Според разследващите гръцката двойка се съгласила да плати за осиновяването сума между 17 и 19 хиляди евро. При разследването било установено, че кандидат-осиновителите платили 1435 евро за разходите по раждането, както и за разходи на посредниците. Обвиняемите – българските биологични родители, гръцката двойка и адвокатът, са отрекли обвиненията пред следствието.

Българските граждани заявили, че са дошли в Гърция да работят и че не са имали никакво намерение да дават детето си за осиновяване, нито е била извършена каквато и да било сделка. Адвокатът е казал, че се е опитвал да помогне на биологичните родители при раждането в Гърция и че присъствал на процедурата по превод на официалните документи. Що се отнася до кандидат-осиновителите, твърди се, че в показанията си те заявили, че смятали, че става дума за законно осиновяване, а не за "покупка", както и че платили известна сума за разходи по раждането и други процедурни въпроси.

В преписката е включен и 58-годишен български гражданин, който се издирва и е известен на гръцките власти за участие в други подобни случаи, пише БТА. След като дали показания, обвиняемите били освободени, като само на адвоката е определена гаранция от 20 хиляди евро, защото обвинението срещу него е за по-сериозно престъпление.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: