"Българската Коледа" помогна на дете, болно от нанизъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 15.12.2019
911
Стотици деца се нуждаят от специално лечение, за да могат да стигнат на ръст връстниците си. А когато родителите не могат да си го позволят, "Българската Коледа" се заема да осигури щастливия край на приказката. Eдно от тези деца е Преслав. Битката със заболяването му  започнала преди 3 години.

"Не наддаваше нито на килограми, нито на ръст. Не искаше да се храни. Пиеше много лекарства, но промяна нямаше. Разбрахме, че страда от нанизъм – щитовидната жлеза не отделя хормон на растежа", разказа пред Нова телевизия бащата на детето.

В началото се страхували от всяка стъпка. Лечението се оказало голямо изпитание, защото било много скъпо. Преслав минава всеки ден по 14 километра, за да ходи на училище, а татко му работи на смени и пътува до завода и обратно близо 100 километра за всяка от тях. Заплатата е между 650-700 лева. Единственото спасение се оказва "Българската Коледа".

Момчето вече е пораснало с 10 сантиметра и сега е високо 109 см, но още не е в нормите за възрастта. В малкото му сърчице обаче има големи мечти.  Когато порасне голям пък иска да стане инженер, за да конструира разни неща в полза на хората. Семейството благодари на всички хора, които помагат на "Българската Коледа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).