Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българската страна подкрепя идеята за обявяването на моряците за ключови работници
Автор: Пламена Николова 16:16 / 25.06.2021Коментари (0)1355
©
Подкрепих идеята за присъединяването на България към резолюцията на ООН, според която "моряците и другият морски персонал“, ще бъдат признати за ключови работници, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на откриването на международния морски форум днес в Бургас. "В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Направих и предложение към своя колега, министъра на здравеопазването, за изготвянето на специален протокол за действие по отношение моряците, които заминават или се прибират от рейс, както и на членовете на екипажите на корабите, посещаващи български пристанища“, заяви още той.

Транспортният министър отправи и призив към всички присъстващи днес да подкрепят заключителния документ на форума за присъединяването на България към резолюцията на ООН.

В своето изказване Георги Тодоров подчерта, че една от актуалните теми в Европейския съюз е трансформирането на икономиката към висока ефективност, въглеродна неутралност и екологичност. По думите му голяма роля в този процес се отдава на секторите, свързани с морето, обединени под името "синя икономика“. Тя изисква сътрудничество с държавите, с които делим един басейн, подчерта той.

"Говорейки за подобряване на ефективността, трябва да отбележим съществената роля на пристанищната инфраструктура и мултимодалните връзки с другите видове транспорт. Инвестициите в развитието на съвременна инфраструктура са гарант за повишаването на положителния ефект върху екологията, условията на труд, както и привличането и обработването на повече товари“, добави министър Тодоров.

Пристанищата ни в Бургас и Варна изпълняват своите инвестиционни програми и показват добри темпове на развитие, каза още той.

"Стремим се, българските черноморски пристанищата да се превърнат в още по-привлекателни места за бизнес, отдих и култура. Да бъдат визитната картичка на България“, заяви Георги Тодоров.

В словото си министърът припомни, че днешният ден е белязан с още един важен повод, а именно Международният ден на моряка. Транспортният министър поздрави всички моряци, техните семейства, както и работещите в морския сектор. "Да си моряк е начин на живот и призвание. Изразявам искреното си уважение към всички Вас, избрали моряшката професия – професия на мъжество, сила на духа и отговорност!“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров откри и Международната детска регата "Черноморец Бургас 2021“.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: