Българските моряци на кораба с кокаина знаели за нередовната пратка?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 16.08.2012
1554
Екипажът на арестувания в Испания кораб "Свети Николай" с почти 3 тона кокаин на борда е съставен от моряци от Варна и Бургас. Някои от техните близки вече са поискали консулска защита. Все още не е ясно колко от мъжете, арестувани в испанското пристанище Кадис са от Варна и колко от Бургас. От агенция "Морска администрация" умишлено не съобщават и техните имена. Засега се знае, че името на капитана е Иван Станчев и той е от Варна, научи Дарик Бургас.

По-рано днес във Варна премиерът Бойко Борисов обяви, че задържаните моряци са предимно от морската столица, като има и от Добрич.

Дойчин Дойчев, собственик на фирмата "Сийборн", чието притежание е морският съд, не отговаря на стотиците телефонни обаждания. Инцидентно той отговори на няколко репортери, че се интересува само от безопасността на задържания кораб и не знае нищо за никакъв кокаин. Той също отказа да спомене имената на членовете на екипажа.

Пред неговия офис липсваха близки и роднини на моряците.

Хора от бранша коментираха за Дарик, че работещите във фирмата-корабособственик отдавна не са получавали заплати и е напълно възможно да са знаели какво пренасят, заради обещания да си вземат дължимите пари.

Други мнения в Бургас твърдят, че друг кораб на фирмата е бил арестуван неотдавна в този район и заради изплащането на таксата за неговия престой, "Свети Николай" е трябвало да направи курса с 3 тона кокаин от най-чиста проба.

От Министерство на външните работи казаха, че са имали информация за задържането на българския съд още на 14 август, а от екипажа никой не е поискал официално защита от българска страна, тъй като никой не е попълнил необходимите за това стандартни образци документи.

Дарик очаква коментара на собственика на корабна и спедиторска агенция "Сийборн" по случая.

Междувременно във Фейсбук бе създадена група "Да спасим екипажа на задържания кораб в Испания "Св. Николай". В нея се отправя призив към близките на задържаните българи да се намерят и обединят.

Корабът "Св. Николай", плаващ под български флаг, бе задържан на 13 август вечерта на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Заловеният кокаин бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма.


Виж коментарите (0)

Още по темата (53):
23.11.2017 Вече са известни присъдите срещу екипажа на кораба "Св. Николай"
07.12.2016 Кой и как защитава правата на българските моряци
06.12.2016 Нечувана глоба от над 1 млрд. евро за моряците от "Свети Николай"
04.08.2016 Капитанът на кораба "Свети Николай": Знаех за дрогата, бях принуден
03.08.2016 Испания осъди на затвор българските моряци от кораба "Св. Николай“
16.03.2016 Започна процесът срещу българските моряци от кокаиновия кораб "Свети
Николай"
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).