Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта
Автор: Росица Лаханова 13:29 / 24.01.2023Коментари (0)887
©
Българските плодове и зеленчуци излизат на световната карта, информира Българската асоциация на оранжерийните производители в България (БАПОП).

Асоциацията участва в специализираното изложение FRUIT LOGISTICA, което тази година ще се проведе от 8 до 10 февруари в Берлин, Германия.

Българската асоциация на оранжерийните производители в България организира традиционно колективен щанд на  български производители на плодове и зеленчуци. Тази година българският щанд е с номер  щанд В-21 в палата 7-А, на който ще участват представители на пълноправни и асоциирани членове на БАПОП.

FRUIT LOGISTICA е водещото търговско изложение за глобалния бизнес с пресни плодове и зеленчуци и представлява цялата верига с добавена стойност за индустрията с пресни продукти - от производителя до точката на продажба. Независимо дали става въпрос за нови сортове плодове и зеленчуци, устойчиви опаковки, мониторинг на продукцията, базиран на данни или устойчиви на вредители щамове култури.

От 8 до 10 февруари 2023 г. в Берлин търговските посетители могат да научат най-новите тенденции в сектора и да се запознаят с множество иновации.

Страната ни е част от този празник на вкуса и сетивата, на който производителите на плодове и зеленчуци от БАПОП ще представят своите продукти, нови услуги и модерни технически решения в земеделието.

В изложението тази година ще участват повече от 3300 изложители от 91 държави, както и над 80 000 регистрирани търговци и търговски посетители от над 135 страни.

"В тежката икономическа и политическа обстановка, в която се намира страната и оранжерийното производство в България в частност, притесненията на бранша за възобновяване на работата за част от производствата напролет са напълно обосновани. Ние от Асоциацията сме решени да подкрепяме колегите ефективно и затова сме заявили участието си в Берлин за поредна година", каза Теодора Кръстева, изпълнителен директор на БАПОП.

По думите й българският земеделец е жаден за знания и не се плаши от работата, въпреки многобройните трудности и спънки. "Точно във времена на натрупващи се кризи, секторът на оранжерийните производители има още по-голяма нужда от нови пазари и цялостна подкрепа на бранша", категорична е Теодора Кръстева.

Участието на страната ни във FRUIT LOGISTICA 2023 е ценно не само заради възможностите за бизнес, които предоставя, но и защото е важна платформа за знания, особено по отношение на отглеждането, опаковането и транспортирането на продукти, както и въздействието на климатичната криза върху производителите и навлизането на дигитализацията в селското стопанство.

"Това са част от предизвикателствата, пред които е изправена международната търговия с плодове и зеленчуци", коментира председателят на БАПОП Йордан Кръстанов.

По думите му войната в Украйна също продължава да оказва влияние върху индустрията с пресни продукти, като пренасочва потоците от стоки и поставя веригите за доставки под допълнителен натиск. Темата ще бъде дискутирана по време на специализираната конференция в рамките на изложението "Форум за пресни продукти", която ще представи модерни бизнес практики и приложение на добрите модели в новите условия.

"Година след година международният бизнес с пресни продукти дава огромен принос за здравословното хранене на потребителите по целия свят. В много страни плодовете и зеленчуците са ключов икономически фактор. Щастливи сме, че България и родните производители в лицето на БАПОП, ще се включат активно в работата на форума и ще бъдат част от решенията на глобално ниво", подчерта Йордан Кръстанов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: