Българският вегански съюз организира парад в защита на животните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
09:22 / 01.11.2019
1159
Днес е Световният веган ден. Денят се отбелязва за първи път през 1994 г. Думата "веган“ е въведена от Доналд Уотсън. Той става вегетарианец на 14-годишна възраст, на 30 години става веган и доживява до 95-годишна възраст. Умира през 2005 г. 

Веганите са вегетарианци, които не консумират не само месо, но и риба, яйца и млечни продукти. Те не използват още и изделия от животински произход като кожа, коприна и вълна, а най-строгите вегани не използват дори пчелен мед.

Днес Българският вегански съюз организира парад в защита на животните. Парадът ще тръгне от стълбите на Софийски университет в 17:50 ч, предава БНР.

"Животните имат право на живот, телесна неприкосновеност и заслужават уважение и свобода“, декларират от Веганския съюз.

Председателят на съюза Никола Донев заяви, че веганизмът набира все повече последователи у нас и по света.

"Получаваме отзиви от такива хора, които са се замислили и са направили тази важна връзка между месото и убийството. Наблюдава се много голям прогрес от гледна точка на това, че навлизат масово стоките в супермаркети, отварят се ресторантчета, които са вегански“, каза той. В затворите ни вече се осигурява веган меню, добави Никола Донев.

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).