Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Българско лято" с подписка община Добрич да подпомага гражданите в сметките за вода и ток
Автор: Екип Varna24.bg 15:33 / 02.07.2021Коментари (0)1818
©
"Българско лято" инициира подписка към общината за действия в посока подпомагане на хората, които изнемогват пред непосилните сметки за вода и ток в Добрич.

По този начин Гражданската платформа, която се явява с №15 на предстоящите избори, защити името си и става първата организация, която се заема реално с този проблем. Това е и поредното допитване, което инициират от "Българско лято" в различни части на страната.

Водачът на листата на партията за региона д-р Ростислава Димитрова и екипът ѝ създаде Инициативен комитет "Гражданска платформа Българско лято“, който започна събирането на подписката за провеждане на местен референдум. След събирането на изисквания минимум подкрепа, общината ще бъде задължена да проведе допитването.

Идеята е местните хора заедно да си извоюват правото най-уязвимите жители да бъдат подпомогнати с общински средства при плащане на задълженията за вода и електричество. Организаторите имат и конкретни предложения как да се случи това. Ще се създаде общински фотоволтаичен парк, половината от чиито приходи да бъдат използвани за плащане на сметките за ток на хората. Ще бъдат освободени от местни данъци и такси онези, които изразходват над 10% от приходите си за погасяване на задължения към ВиК и електроразпределителните дружества, като те ще има опция и да бъдат освободени от местни данъци.

Д-р Ростислава Димитрова е категорична, че именно прякото участие на хората в решаването на техните съдби е истинския път за по-добър живот и напредък на обществото. Според нея, няма невъзможни неща, стига да има обща воля проблемите да бъдат поставени и да се търси най-верния път за тяхното решаване. А един от най-сериозните, оказващи сериозна тежест върху добруджанци, са цените на водата и електричеството. Според д-р Димитрова "решаването на този проблем стои пред общината от години.

85% са загубите на вода поради лоша ВиК инфраструктура. И тъй като водата на Добрич се добива с електрически ток, чиято цена се покачва непрекъснато, цената на водата  в Добрич достигна непоносимо висока цена, която е за сметка на гражданите".

Водачът на Гражданска платформа "Българско лято" напомня, че над 100-те милиона вложени от ГЕРБ във водния цикъл на Добрич не са решили казуса по никакъв начин.

Подписите вече се събират в офиса на "Българско лято" в Добрич и пред хотел "България" в центъра на града.

Платена публикация



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: