Бургас изби рибата с уникално коледно дърво!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:27 / 06.12.2023
1248
Въпреки неспирния дъжд стотици бургазлии празнуват Никулден заедно в този час на пл. "Тройката". Преди минути кметът на Бургас в компанията на олимпийската ни шампионка Стефани Кирякова и композитора Стефан Диомов включи символично светлините на коледната елха, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Дъжд, сняг, камъни да падат ние сме тук на площад "Тройката“. Оказа се, че тази вечер освен бургазлии има и много приятели на Бургас. Първото нещо, което си пожелавам догодина на се увеличат и бургазлиите, и приятелите на Бургас. Нека само добри и щастливи моменти да се случват в Бургас, да бъдем единни, да продължаваме с нашите успешни проекти, нека заедно да се грижим за нашия прекрасен Бургас.  

Тази година коледното дърво е уникално - окичено е с 9000 лампички, които ще светят в различни цветове. Всяка една от тях може да бъде управлявана самостоятелно.   

Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни ефекти. С помощта на автоматичното управление на всяка от лампичките ще се превръща в светещ екран, върху който ще оживяват различни картини. Подобна арт коледна инсталация се прави за първи път в България, съобщиха от Община Бургас.

За доброто настроение на всички се грижат Ева Найденова, Мария Мутафчиева, Стефан Илчев, Димитър Атанасов, Гергана Великова, ВА "Фортисимо“, Дует "Бургас“, Вокално трио Déjà vu, Група "Горещ пясък“, Група FOUR и Група "Силует“.

 Повече от атмосферата от празничния концерт вижте в нашето видео и галерия със снимки! В нашата тема може да видите по-интересните събития от днешния ден, които екипите ни проследиха!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
06.12.2023 Какво знаем за Свети Николай?
06.12.2023 Замениха ли българите шарана за Никулден?
06.12.2023 Как се празнува Никулден в Европа?
06.12.2023 Отслужиха молебен за здраве по случай Никулден във Варна
06.12.2023 Агенцията по храните със засилени проверки за Никулден
06.12.2023 Ще могат ли да сложат риба на никулденската трапеза българите тази
година?
Още новини от Национални новини:
Парламентът не събра кворум за цените на тока, по-късно отново ще...
Кирил Петков коментира в детайли трагичната катастрофа край Аксак...
ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените н...
Кирил Петков коментира в детайли трагичната катастрофа край Аксак...
Родител пред "Фокус": Оценките за постижения в детските градини н...
На трудов или граждански договор могат да работят студентите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).