Бургаският Кулагин, откраднал скъпа козметика, се оказа хероинов бос

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:41 / 04.12.2018
1877
Бургаският рецидивист Драгомир Младенов, по прякор Шопа, е бандитът, арестуван за кражба на козметика в бургаския ж.к."Възраждане", съобщава "Флагман".

Прокуратурата повдигна обвинение на бургазлията заради това, че откраднал скъпа козметика от кола в Бургас, но тогава все още името му не бе известно. Крадецът щял да се измъкне, ако не са били бързите действия на служители на ОД на МВР в Бургас, които го закопчали с откраднатите вещи.

Пред ченгета задържаният обяснил, че козметиката била негова и за лична употреба – сякаш е Кулагин, а не изпечен престъпник с богато досие и няколко престоя в затвора.

Драго Шопа е култова фигура от бургаския ъндърграунд, преди години бе сочен за боса на хероина в Бургас, но след ареста му започна да пропада сериозно. Преди две години едва не помете патрулка при луда гонка, малко по-късно източи горивото на бус и заплаши собственика му, че ще го заколи. Цяло чудо е, че въпреки множеството си прояви е на свобода. По новото обвинение го грозят до 15 години затвор, а срещу него е известно да са текат поне още две досъдебни производства.

Шопа има дебело криминално досие. Още през 2009 г. той беше задържан като тартор на наркогрупа за търговия с хероин. Част от бандата са двамата съпрузи Вангел и Катя Аврамови, които са заловени с 210 дози хероин в семейния автомобил. Дни след ареста им полицаите закопчаха Шопа и още двама от наркопирамидата - Марин Георгиев и Николай Вълчев. Тогава разследващите обявиха, че Шопа е разпределял наркотика и е събирал парите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).