Бюджет 2019 вече не бил постна пица, а тлъста лазаня!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 06.11.2018
1544
Какъв е Бюджет 2019 коментираха в ефира на Bulgaria On Air бившият икономически министър Николай Василев и финансистът Емил Хърсев. "Бюджетът вече не е постна пица, а една тлъста лазаня. Той е един щедър предизборен бюджет. Най-доброто в него е, че не се вдигат данъци и такси, а се повишават заплати и пенсии“, каза Василев. "Бюджет 2019 не е в ущърб на бизнеса“, категоричен бе и финансистът Емил Хърсев.

"Разходите в него са в рамките на разумното. Лошото е, че не виждаме реформи “, обясни той. На въпрос съобразен ли е с общата икономическа обстановка не само в България, а и в Европа и застрашен ли е от прегряване, Василев отговори, че тази година е можело да се мисли за намаляване на ДДС с 2%. "Лошо е, че харчим много сега и не събираме пари“, обясни бившият финансов министър. Според Хърсев обаче не е имало нужда да има подобно намаляване на ДДС. Василев е категоричен, че бюджетът за следващата година ще бъде приет. Той прогнозира, че България я очаква една успешна 2019 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).