Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цацаров: Причината за отнемане на допуска ми до класифицирана информация е "ЦУМгейт"
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 27.01.2022Коментари (2)951
©
Причината за отнемането на допуска ми до класифицирана информация е "ЦУМгейт". Имам основателно предположение да считам, че това се е случило по сигнал на вътрешния министър Бойко Рашков. Ще го разбера със сигурност, когато стигна до ВАС. Ако съм сгрешил, ще се ивиня публично на г-н Рашков. Ако не съм, ще защитавам името си по един друг начин. Това заяви Сотир Цацаров по време на изслушване на парламентарната антикорупционна комисия. Той е поканен да отговаря на депутатски въпроси, ще бъде обсъдена и ефективността на КПКОНПИ. 

Не може аз да съм обвиняван за всички неудачи в тази държава, каза още той.

Цацаров коментира мотивите за оставката си. "В един момент реших, че безкрайните упражнения за моето име и това кой е виновен за всички неуспехи и всички неудачи и неуспехи в тази държава ми дойдоха в повече. Всеки има достойнство, степента на моето е дотам да приема, че не мога да бъда обвиняван, че някой не е направил. Не съм със самосазнанието, че съм безгрешен и че съм направил всичко, което е било в рамките на моите служебни задължения", заяви Цацаров.

В продължения на няколко месеца се изляха какви ли не тиради, които бяха свързани с отговорността на две-три-четири имена в тази държава, коментирам само моето име, за всички неудачи, които са се случили. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и мой колега сме виновни за какво ли не, каза още той.

Припомняме, че на 13 януари Цацаров обяви, че подава оставка, но ще поиска да бъде освободен от 1 март, когато трябва да внесе годишния отчет на Антикорупционната комисия. Ден по-късно остана без допуск до класифицирана информация, след като той му беше отнет от ДАНС.

Готов съм да отговарям на всички въпроси, които ще ми бъдат поставени. С ваши две писма са изискани данни и иформация за работата на комисията. Първото касае данни относно производствата, свързани с конфликт на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество. А второто – пак данни за отнемане на незаконно придобито имущество за период от 2013 г. досега, заяви Цацаров в началото на изслушването.

На първото е отговорено с известно закъснение поради изключителния обем информация, които се изисква. Отговорът е пред вас. Във второто – бяхте поставили 3-дневен срок, но отговорихме, че той няма как да бъде спазен, защото е невъзможно този обем да бъде събран, при положение че беше изпратено в петък, посоци Цацаров.

Той подчерта, че закъснението не се дължи на проява на неуважение, а на невъзможност да се предостави този обем в очаквания срок.

Постарали сме се да предоставим цялата налична информация, която имаме. Пълният обем ще бъде представен в отчетния доклад, ако НС ми даде възможност да го предоставя, добави Сотир Цацаров.

80% от сигналите касаят ситуации в общински съвети. Т.е. те се подават в много случаи по отношение на конфликт на интереси на общински съветници. В много случаи авторите са именно общински съветници, отбеляза той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...Ако съм сгрешил, ще се ивиня публично на г-н Рашков..." - тоя какъвто и юрист да е, явно не знае, че човек не се извинява, а моли за извинение :-))))
Aнонимен
на 27.01.2022 г.
0
 
 
Овощарю, хитър си като лисица. Колкото и да си сладкодумен каууша те чака.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: