Цацаров поиска тежки наказания за трима прокурори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:05 / 29.03.2017
2204
Главният прокурор иска строги наказания за трима прокурори. Тази сряда Сотир Цацаров внесе предложения в Прокурорската колегия на ВСС да бъдат образувани дисциплинарни производства срещу тримата.

Става дума за ръководителя на Районната прокуратура във Варна Цветанка Гетова, за заместничката й Милена Даскалова и за заместник-районния прокурор в Кърджали Чавдар Чавдаров. Цацаров настоява тримата магистрати да бъдат отстранени от длъжност.

На 11 декември 2016 г. около 17.00 часа жена сигнализирала в Първо РУ на МВР във Варна, че мъжът, с когото преди години е живяла на семейни начала и е баща на двете им деца, е отправил закана с убийство.

Мъжът е осъждан за убийство на първата си съпруга. Разследващият полицай е уведомил Районната прокуратура - Варна. Прокурор Цветанка Гетова в качеството си на административен ръководител изпратила в Първо РУ на МВР дежурния прокурор с указания да участва в разпита на пострадалата.

Малко по- късно в сградата на районното управление пристигнали Гетова и заместничката й Милена Даскалова провели среща с Началника на Първо РУ, от когото се поинтересували за хода на разследването по делото за закана с убийство

Веднага след това влезли в кабинета, в който разследващият полицай и дежурният прокурор провеждали разпита на пострадалата и го прекъснали, като прочели записаното до момента в протокола за разпит. След като се запознали с текста в протокола, воден до този момент Даскалова заявила, че не е установено изпълнителното деяние.

Дежурният прокурор обяснил, че разпитът все още не е приключил и предстои да бъдат установени тези обстоятелства. Това провокирало намесата на Гетова и Даскалова, които започнали да задават въпроси на свидетелката. Даскалова си позволила да каже, че ако този мъж я удари, може да я остави " залепена като гербова марка".

Гетова и Даскалова разпоредили на разследващия полицай и дежурния прокурор да напуснат кабинета, а когато останали насаме със свидетелката, Даскалова й заявила, че с подадената жалба може да вкара в затвора мъжа, от когото се оплаква, а " той имал достатъчно хора и познати", както и че не това е начинът да се защити, защото заплашилият я може да продължи да я тормози.

Позволила си и препоръка към свидетелката да размисли много добре и по-спокойно дали да подава сигнал срещу него. Тогава свидетелката попитала дали може да оттегли жалбата си. Даскалова отговорила утвърдително, след което тя и Гетова позволили на разследващия полицай и дежурния прокурор да продължат с разпита на пострадалата.

На следващия ден свидетелката оттеглила жалбата си. Дадените предния ден показания обяснила със силна емоция и необмислена постъпка и заявила, че не изпитва опасения за себе си.

Предложението на главния прокурор за Чавдар Чавдаров е заради това, че случка от 13 март тази година. Тогава на тел.112 са постъпили сигнали за това, че двама бракониери товарят чували с мрежи и риба в зелен джип до моста за с.Лисиците.

Сигналът е предаден на РУ на МВР - Кърджали и на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури гр.Кърджали. Всяка от уведомените служби изпратила свой екип от служители за проверка на сигналите.

Служителите на ИАРА първи забелязали автомобила, за който били подадени данните. В близост до Оловно- цинковия комбинат - Кърджали автомобилът е пресрещнат и спрян от полицейски патрул. При извършената проверка е установено , че автомобилът е собственост и се управлява от заместник-районния прокурор Чавдар Чавдаров, а в багажника на автомобила били открити найлонови чували, пълни с рибарска мрежа и риба. При измерването било установено, че рибата била с общо тегло 40,800кг. - 38 кг. моруна, 2 кг. речен кефал и 800 гр. бяла риба.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
09.02.2018 Варненските прокурорки с ракиите са понижени, но не са уволнени
19.10.2017 Петима се борят за шеф на Районна прокуратура във Варна
12.10.2017 Уволниха и зам.-районната прокурорка на Варна след запоя в работно време
28.09.2017 Нов шеф на Районната прокуратура във Варна
21.09.2017 Освободиха районната прокурорка на Варна заради запой в работно време
13.04.2017 Спипаха варненски прокурори да се черпят в работно време
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).