Цецка Цачева: Извършването на съдебна реформа е належащо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:20 / 18.07.2015
1225
Извършването на съдебна реформа е належащо. Нашите избиратели са разочаровани от съдебната система и липсата на справедливост и това трябва да се промени. Това каза председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по време на откриването на форума на Младежи ГЕРБ на тема "Местна власт и местно самоуправление в контекста на предстоящите местни избори" в Пловдив. Според Цачева, за да привлича страната ни инвестиции, трябва да има работеща съдебна система.

"Как да съживим българската икономиката и бизнеса, когато имаме противоречия в съдебната система. Когато на срещи с чуждестранни групи представям страната ни, те ме прекъсват и казват, че за да инвестират в България и необходима работеща съдебна система", категорична бе тя.

Председателят на Народното събрание заяви пред младежите от ГЕРБ, че в момента тече обсъждане на законопроекти на различните групи за изменение на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Според Цачева в резултат на гласуването ще се намали границата за валидността на референдума - изискването сега е в националното допитване да участват поне толкова имащи право на глас, колкото са се явили пред урните на последните избори. Цецка Цачева заяви още, че ГЕРБ напълно подкрепя инициативата на държавния глава Росен Плевнелиев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).