Цецо Елвиса: Ето до какво води самотата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:01 / 14.10.2022
633
"Не бяхме с жена ми и детето ни вкъщи, а на рожден ден, когато съседът е запалил апартамента си и две коли." Това каза за "България Днес" Цветелин Атанасов - Цецо Елвиса.

В сряда привечер негов комшия в ж.к. "Младост" залял с бензин автомобили, паркирани пред блока, и ги запалил, после се качил в апартамента си, запалил и него и седнал на балкона с бутилка алкохол.

"Било е като в екшън, всички хора от блока ни само за това говореха", добави българският Елвис Пресли. За щастие, неговата кола не е пострадала от палежа, но още две други са били засегнати.

"Този човек живее на 13-ия етаж, а ние на третия. Беше арогантен, агресивен... Често сменяше настроенията си - от много мил до груб. Висеше пред блока и пиеше. Привикваше всички съседи да пият с него, за да има с кого да поговори, опитваше се да черпи децата...", сподели Атанасов.

Според него подпалвачът е страдал от депресия и е живял като вълк единак. "Ето до какво води самотата", убеден е изпълнителят.

Елвиса преполага, че неговият съсед е искал да сложи край на живота си - да скочи от балкона или да изгори в апартамента си.

"Не е пускал полицията и пожарникарите, барикадирал се е вътре, наложило се да режат с флекс металната врата, за да го изведат от жилището", разказва БГ "двойникът" на рок краля.

По думите на Елвиса линейката на Спешна помощ е откарала мъжа към психиатрията, защото той е бил във видимо неадекватно състояние. Певецът обаче не е бил пряк свидетел на хоръра, затова не знае дали комшията му е получил изгаряния и физически травми.

Мариела Нейкова, съпругата на Цецо Елвиса, също коментира драматичната случка, само че в социалните мрежи.

"Пита се този човек после ще ли да се връща да живее в същия блок, ако рискът от подобно деяние отново съществува? Може ли да бъде превантивно избегнато застрашаващо човешки животи деяние, след като този човек очевидно е бил психически лабилен, конфликтен и е имал проблем с алкохола, за който се е знаело", не крие страховете се половинката на Цветелин Атанасов.

Тя смята, че 40-годишният подпалвач е бил в тежък житейски период и това го е подтикнало да предприеме такива драстични действия.

"По негови думи му дошло в повече, бил е уволнен, тежък развод с жена му, дъщеричката, която не са можели да поделят при кого остава и прочее", разказва Нейкова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
13.10.2022 Семейни трагедии предшествали пожара в "Младост" 4
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).