Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Целият състав на "Пътна полиция" излиза на пътя! Камери дебнат дори и през нощта
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 29.04.2022Коментари (6)852
© Sofia24.bg
Около празниците всички камери на пътя ще работят, дори и през нощта, предупредиха от столичния КАТ.

Всички служители на "Пътна полиция" ще бъдат на пътя и ще осъществяват линеен контрол – тоест патрули в движение, забелязвайки агресивни водачи, ще ги изкарват от движението и ще налагат административно наказание на място.

Най-често нарушение на пътя остава движението с превишена и несъобразена скорост. 

Преди дни КАТ-София разкри схема за злоупотреби в КАТ с незаконно анулиране на фишове и пререгистрация на автомобили. По този начин бюджетът е бил ощетен за над половин милион лева за година. Участвали са служители на столичния КАТ. 

"Проверката, която беше извършена от колегите от Главна дирекция "Национална полиция“ и продължи и от нас, установи фрапиращи нарушения при регистрацията на влекачи. Те изобщо не са стигали до КАТ, а цялата процедура се е извършвала само по документи с едно заявление за пререгистрация на автомобил. Липсвали са всички необходими документи, които трябва да има – удостоверение от изпитателна лаборатория и документи от държавната автомобилна администрация, където трябва да има промяна в конструкцията на автомобила. Те са били регистрирани като специални коли, като по този начин не се плаща данък“, обясни началникът на столичния КАТ - Тенчо Тенев.

По думите на Радослав Начев, зам.-началник на "Пътна полиция“, има и фрапиращи разминавания в застраховката на тези автомобили. За влекачите застрахователната сума е в порядъка от 3000 до почти до 5000 лева, а като специални автомобили е в порядъка от 200 до 1800, обясни той.

Собствениците на тези превозни средства са плащали между 150 и 1600 лева за извършването на такъв вид услуга. Самите служители на КАТ, които са участвали в схемата, вече отстранени.

В друга схема неплатени глоби са били поставени в графата на платени, а в нея са участвали над 20 служители.

"Това нещо е сериозен бизнес, там достъпът на външни лица е абсолютно забранен. Тоест това не е ставало без участието на бившите началници в отдел "Пътна полиция“, посочи Тенчо Тенев.

По думите му там са се изчиствани суми от порядъка между 500 и 1000 лева, има и заличаване на фишове и лишаване от правоуправление, така че доста по-сериозни са финансовите нарушения и щетите за държавата.

"Има дори случаи, в които е било наложено наказание отнемане на книжка и тази книжка е била връщана. Това показва проверката, която тече и в момента, а Дирекция "Национална полиция“ ще продължи да работи по тези случаи доста време", каза още той.

С повече от половин милиона лева са ощетени и държавата, и застрахователните компании, каза още Радослав Начев.

Според ръководителите на "Пътна полиция" по-високите глоби несъмнено дисциплинират, но има има проблем със събираемостта.

"Имаме случаи в София на хора с по над 10 000 лева глоби, на които пращаме покани на адресите и се оказва, че тези не живеят там“, обясни Тенчо Тенев пред bTV.

Според него би било редно неплатените глоби да бъдат връчени при първоначалната регистрация на автомобилите.

"Когато някои си купува автомобил, ако има неплатени глоби от предишни автомобили, няма да му извършваме услугата регистрация, ако не плати дължимите суми към държавата“, отбеляза Тенев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.04.2022 г.
+2
 
 
Глупости,през нощта триноги не съм виждал в Пловдив,а и тогава не могат да снимат,освен ако не са на някое супер осветено място,когато шофирам постоянно върви уейза в колата,така че могат да ме хванат за...
+2
 
 
Колееегииии, дано да изкарате яко бакшишии..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: