Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цените в зимните ни курорти - алпийски
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 15.12.2012Коментари (10)2645
© Varna24.bg
Ските в Банско излизат колкото в Австрия. Това показа проверка преди откриването на сезона у нас. От 316 до 901 евро излиза седмица в селищата край зимните курорти Зьолден и Обергъргл, сочат офертите на родните туроператори. Цената не включва обаче само настаняването в австрийските курорти. В първия общата дължина на пистите е 150 км, а във втория - 110 км. За 316 евро на седмица човек може да отседне на база закуска и вечеря в тризвезден австрийски хотел, който обаче не отстъпва по лукс на родните 4- и 5-звездни. Офертата за 901 евро на човек също е със закуска и вечеря, но в 4-звезден хотел, в който за клиентите има дори закрит голф симулатор. По-високи са цените в дните по Коледа и Нова година, като тогава заплащате по 100-200 евро отгоре според избрания хотел. Оферти за ол инклузив - храна, нощувка, питиета и ски карта, излизат по около 180 евро на ден. Най-евтино излиза отсядането в семеен хотел с приятели.

Ски картите в Зьолден за ден струват 30 евро за деца, 37,50 евро за подрастващи, 45,50 евро за възрастни и 39,50 евро за пенсионери. Седмична карта излиза 238,50 евро за възрастни, 184 евро за подрастващи, 141 евро за деца и 216,50 евро за пенсионери.

В Банско пък цените за 6-дневна ваканция започват от 400 лева и стигат до 1600 в зависимост от храната, екстрите и ползването на ски карти. В заведенията за хранене цените са с до 2 лева разлика например за порция пържени картофи. Те започват от 3 лева и стигат до 11.

Двупосочните билетите на картите до 20 декември са 30 лв., а от 21 декември до 14 април по 58 лв. на ден. Малчуганите ще могат да карат ски срещу 38 лв., учениците срещу 49 лв., а студентите срещу 53 лева. За 6 дни картата за възрастни излиза 327 лева, а за деца - 212 лева. Ски училището на Банско за 5 дни излиза 275 лева за възрастен и 229 лева за малчуганите. За малчуганите има куп атракции на Бъндеришка поляна.

В Пампорово пък лифт картата и тази зима ще струва 50 лв. дневно за възрастни и 30 лв. за деца. Полудневната карта остава 37 лв. за големите и 23 лв. за малчуганите, а билетчето в двете посоки с лифта е съответно 19 лв. и 12 лв. за деца до 12 г. За първи път тази година скиорите в курорта безплатно ще могат да ползват ски гардероб за личното си оборудване както в хотелите на "Пампорово" АД, така и на пистите. Освен ски любителите на зимния адреналин ще могат да карат и сноуборд, както и да се насладят на нощното сърфиране на писта "Стената", която и този сезон ще бъде отворена до 22,30 часа под прожекторите на специално модерно осветление. В много от пакетите на хотелите на дружеството нощното спускане е безплатно. Ски училищата дават индивидуални и групови уроци.

"Ако човек съпостави само цените, то в Австрия наистина е по-скъпо. Но трябва да се види и за какво се плащат 180 евро. Изглеждат много, но в тях влизат 3 хранения с напитки, писти от над 150 км и нощувка в луксозен хотел", коментираха скиори.

Жирардели и Херман дойдоха първи за старта в Банско

Херман Майер-Херминатора и Марк Жирардели бяха първите световно известни скиори, които пристигнаха у нас вчера за откриването на сезона в Банско. Двамата не пътуваха заедно, но се срещнаха във ВИП зоната на летище София. Нашият колега Хайк Вахрам бе единственият журналист, който ги посрещна и успя да снима историческата им среща. Днес те ще бъдат в Банско. Там снежната покривка вече е над 80 см. Херман Майер ще се спусне пръв по писта "Алберто Томба", а след него хилядите фенове на ските ще видят и другите гении на ските Марк Жирардели и Петър Попангелов. Най-добрите аматьори могат да премерят сили с великото трио в състезанието "Победи шампионите". За ловците на съкровища отново предизвикателството ще е да намерят заровените ключове на новото "Ауди А1". В снега на Бъндерица ще са заровени още дузини съкровища като мобилни телефони, бутилки уиски и класно вино, ски карти, бански суджук и дори сушен бут. Купонът ще продължи с концерт на Графа и Печенката и култовата им песен "Дим да ме няма". Водещ на шоуто ще е Део.

Боровец тръгва с хоро на пистата

Стартът на сезона в Боровец започва днес в 14 ч. Програмата на пистите пред хотел "Рила" включва фрийстайл демонстрации, а след това и шоу с Орлин Павлов. Brazz Vil DJ ще се изправят срещу хора на Самоковските баби. Гостите ще могат да вземат и парче от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото самоковско хоро. Апогеят на шоуто е в 18 ч, когато ще има огнено представление. Лифтовете за уикенда ще работят безплатно. В Боровец за сезона могат да се похвалят с нови оръдия за сняг и модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково, Централен Боровец и Ястребец. Системата за снегозадържане в ски зона Маркуджик пък вече е с удвоена дължина. Най-модерната атракция в Боровец - Borosport Snow Park, този сезон ще вдигне адреналина на феновете на белите спортове с по-атрактивна конфигурация на скоковете и препятствията. А обслужващият парка влек вече е с удвоена дължина.

Пускат Витоша през нощта

Картата за лифтовете на Витоша и този сезон ще бъде най-евтина в България. Възрастните могат да карат на ден срещу 35 лв., а малчуганите за 21 лв. Цената за спускане по осветената писта "Витошко лале" ще е 21 лв. Седмичната карта за възрастни е 147 лв., а за деца 88 лв. Ски училището за деца е 225 лв. за 5 дни, като в цената е включен транспорт до пистите и обратно, екипировка и планинска застраховка. Пакетът за ученици до 18 г. е 235 лв. при същите условия. Сезонът на Витоша почти сигурно ще бъде открит на 20 декември с нощно каране. Това стана възможно, след като в късния следобед вчера бе подписан договор за наем на пистите между собственика на лифтовете "Витоша ски" и Изпълнителната агенция по горите. За старта на сезона идната седмица на Витоша премиерът е командировал вицепремиера Цветан Цветанов и аграрния министър Мирослав Найденов. Със сигурност на Витоша ще се качи и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вдигат с 30% цените за празниците

Повишаване на цените с 20% за Коледа, прогнозираха хотелиери от Банско. "А за Нова година, когато е сезон пик за нас, ще има още едно увеличение с 30%", признаха още те и допълниха: "Стараем се да изпълним всички капризи на нашите гости, но това струва пари". В момента почти всички комплекси предлагат посещение на културни и исторически забележителности в региона - пътуване до храма на пророчицата Ванга в Рупите, до църквата на Преподобна Стойна в село Златолист, до уникалната църква в разложкото село Добърско. Возят ги дори до минералните бани в гърменскто село Огняново, до Мелник, до Роженския и до Рилския манастир. В определени вечери се приготвят кулинарни специалитети, характерни за страната, от която са туристите. Дава им се дори възможност сами да си приготвят храната.

В същото време в Пампорово пък се надпреварват в офертите за пакетни цени. За минимум три нощувки на човек цената е от 110 до 150 лв. на ден за празниците и от 50 до 70 лв. след Нова година. В цените са включени нощувки в двойна стая, закуска, а в някои хотели дори и вечеря. Най-атрактивните оферти предлагат до 75% отстъпки на гостите, но преди коледните и новогодишните празници

Турци са новите гости

Турските туристи, които тази година с резервациите си правят огромен бум, предпочитат основно Пампорово за зимната си ваканция. В курорта обаче са запазени и нивата на резервации от британски и руски туристи. Хотелиери твърдят, че и все повече българи се завръщат в планинския курорт за семейна ваканция заради достъпните трасета и подходящи условия за фамилна почивка.

Източник: в. Стандарт



Още по темата: общо новини по темата: 168
27.03.2013 »
10.03.2013 »
27.02.2013 »
07.02.2013 »
03.02.2013 »
31.01.2013 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ивелин Петров
премахни филтъра

+2
 
 
То не се и отнася замо за заимните курорти... В щатите в хотел към едно от летищата с оценка 1 1/2 звезди ми предложиха много по - добро настаняване от 3 звезден хотел в Монтана, в който бях отседнал наскоро... Много ми е чудно кой ги раздава тези звезди в България, защото Форбс няма да им дадът и 1 звезда на повечето 3 - 4 звездни хотели...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: