Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ценко Чоков се връща в ареста! Той не смята, че е нарушил правилата
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 20.12.2018Коментари (2)1116
Ценко Чоков се връща в ареста. Домашният арестант, който преди дни беше заснет в ресторант, ще се върне в килията за нарушаване на условията на мярката за неотклонение. Оказа се, че бившият кмет на Галиче е излизал често със съдебно разрешение. А сега не разбира защо отбиването му в ресторант да се нахрани е проблем.

От домашния арест към съдебната зала Ценко Чоков тръгна сам. Нямаше полиция, която да го конвоира. Яви се в съда на собствен ход с патерици.

"Аз не съм направил нищо, аз не смятам, че е престъпление човек да се нахрани. Престъпление ли е?", попита Чоков журналистите.

Заяви, че в протокола, с който може да се движи, не пише час, но пише мястото, до което може да отиде.

"Имам право да се нахраня като всеки човек. Всички, които са под домашен арест, нали  ги пускат почивка, нали обядват някъде, защо не са в моята ситуация?", попита Чоков.

Нарушил ли е правилата Ценко Чоков трябваше са реши съдия Георги Ушев - този, който му е дал разрешението да излезе на 17 декември. В разрешението обаче не пише дали на Чоков е забранено да сяда да яде в ресторант, пише, че е свободен да отиде на зъболекар.

"Аз не виждам какво съм прегрешил, ще ме изядете", заяви Чоков.

А дебатите в зала нарушил ли е Ценко Чоков правилата продължиха три часа. Основният въпрос - след като никой не му е забранил да сяда на ресторант, след като маршрутът и часовете, в които да е навън, не са уточнени, коя точно разпоредба е нарушил Ценко Чоков

"Аз нямам никакви притеснения, смятам, че престъпление не съм направил. Имам право на храна, отбих се за 15 минути, че ми падна захарта, че съм диабетик. Поръчах си храната, бил съм 15 минути, пих една чаша вода. Това беше, въпреки че говореха, че имало напитки, вода и едно кафе, и се прибрах", заяви Чоков.

Адвокатите на Ценко Чоков заявиха, че делото е предрешено. А простичката истина е, че Ценко Чоков е действал в рамките на даденото му от съдия Георги Ушев разрешение.

Оказва се, че Ценко Чоков е излизал често с разрешение на съда. Както сам каза - поне по 15 дни месечно. Последните дати, за които е имал одобрение - 17 декември, когато беше сниман в ресторанта, 19-ти и 20 -ти декември. А също и идващите 2,3,4 и 7 януари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Имам право да се нахраня като всеки човек" (Ц.Ч.). Дай Боже всеки човек да се храни на ресторант с плато, питиета и мезета!
+1
 
 
Нали уж е арест ? Каква е разликата ? Че си в къщи!Облекчен режим на задържане или на почивка е домашния арест ? Щото ако той може да си излиза да хапва или да клецва,защо по тая логика и тези в ареста да не могат да излизат. Те нямат ли нужда или желание или такива,като този мангал да имат..Понеже били в домашен арест! Домашния арест трябва да е само в къщи.С гривна и всяко напускане на дома,да дава сигнал до полицията. Случи ли се без основание ,обратно в ареста.Ако е болен да му идват в дома да го лекуват.Ако е много болен има си затворнически поликлиники. Да и*а и селските тарикати!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: