Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Част от най-големите банки в страната с големи промени
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 22.06.2021Коментари (3)1156
©
Част от най-големите банки в страната спират да приемат депозити на граждани. Освен това въвеждат и такса в размер на 0,7% за съхранение на пари на граждани в размер над 400 хил. лв. по разплащателни и спестовни сметки.  След като Бaнкa ДCK и Уникpeдит Бyлбaнк обявиха, че няма да откриват нови депозити на граждани, към тях се присъедини и Пощенска банка, предава "Труд".

От 2 юни лихвите по съществуващите досега срочни депозити и разплащателни сметки на граждани в Пощенска банка са нулеви. А от 3 август 2021 г. банката ще преустанови предлагането на стандартни срочни депозити на граждани - както в офисите си, така и онлайн.

От 31 юли Пощенска бака въвежда и месечна такса за съхранение на суми над 400 хил. лв. по разплащателни и спестовни сметки на граждани. 

Таксата е в размер на 0,7% на годишна база върху превишението на наличните за всеки ден пари на един клиент над прага от 400 хил. лв. 

При изчисляването на наличните пари на всеки клиент ще се взимат предвид средствата във всички спестовни и разплащателни сметки, но не и парите по съществуващите депозити. Няма да се плаща такса за парите по детски сметки.

Уникpeдит Бyлбaнк прекратява предлагането на стандартни срочни депозити на граждани още от 7 юли 2021 г. 

Това се отнася както за офисите на банката, така и за онлайн каналите за предлагане на услуги на клиенти. 

Също от 7 юли Уникpeдит Бyлбaнк въвежда и такса за съхранение на пари на граждани. Таксата ще бъде със същия размер като тази на Пощенска банка - 0,7% на годишна база за превишението над 400 хил. лв. по разплащателни и спестовни сметки на граждани. 

Ако средствата са в друга валута за определяне на размера на таксата ще се взима предвид тяхната левова стойност.  Такса няма да се плаща за пари по сметки с благотворителна цел.

Началото на промяната по отношение на спестяванията на домакинствата беше дадено още в началото на годината от Бaнкa ДCK, която спря откриването на депозити на граждани. 

На сайта на банката е посочено, че това е временно, но докога ще продължи никой не може да каже, защото зависи от пазара и желанието на хората и фирмите да спестяват. 

Бaнкa ДCK първа въведе още от 1 април такса от 0,7% на годишна база за за всеки ден, в който общото дневно салдо по всички сметки на един гражданин надвишава 400 хил. лв. В размера на наличните пари не влизат сумите по вече откритите депозити.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще използват моите пари да печелят и ще им плащам за това. Яко. Сега за 400К, като видят, че хората търпят, ще почнат и на долу докато накарат всички депозити да им плащат. И пак ще има буркан банк. Или каси по офисите, или Х сметки по Х банки или направо ще регистрират фирми извън Бг и ще прехвърлят парите на там с договори за някакви услуги или от сорта.
0
 
 
Всички нормални банки по-света изплащат лихви по депозита, нашите единствени с такса за депозит !?!? Няма такива идиоти ! Ше лапат мухи естествено ! Никва кинта в бг банка, да се знае !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: