Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Частно Енерго в гетото! Само една къща плаща ток, но захранва всички останали!
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 10.01.2019Коментари (6)3026
И днес под полицейска охрана продължава разрушаването на незаконните постройки в село Войводиново. Местната власт реши да заличи къщите, след като мъже от ромската махала пребиха военен и това стана повод за протести. Вчера бяха съборени 5 постройки, на всички останали има поставени констативни протоколи. За масивните от тях – които са изградени от тухли, има 14-дневен срок за обжалване. Кметът Димитър Тосев обаче беше категоричен пред камерата на bTV, че никоя от сградите, вдигнати върху общинска земя, няма да бъде узаконена:

"Когато общината даваше възможност на същите тези да дойдат да си подадат документите, никой не пожела". По думите му съборените до момента постройки са били опасни за живеене и с преплитане на много кабели. Той отбеляза, че всъщност кражба на ток не е имало, защото всички в махалата са били вързани към абонат, който си е плащал редовно сметк
и. На въпроса дали става дума за "частно енерго" Тосев отговори положително.

Той посочи, че е говорил с представители на EVN, но те заявили, че отговарят само до абоната. Намерените печки, хладилници, велосипеди и мотопеди са откарани в полицията. Кметът лично ще храни домашните животни, докато не бъдат настанени в приюти. Самата махала тази сутрин беше пуста. Според Тосев обитателите й са се пръснали при роднини от околните села.



Още по темата: общо новини по темата: 43
05.10.2022 »
14.06.2021 »
28.08.2019 »
27.08.2019 »
09.05.2019 »
25.04.2019 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Поредния шиб@н ПиАр кьорфишек! Някой пребива или убива някой, ти отиваш и му събаряш бараката?! Вместо да го/ги вкараш в затвора извършителите за 10-на години поне! Правосъдие няма! Тая барака или 3 етажен палат утре ще изникне другаде, но ако боклука е на свобода, той пак ще тръгне да бие/убива!
+4
 
 
Крайно време е циганията да се спре...на нас българите защо не ни дават помощи..защо да плащаме данъци за да живеят тези циганите на наш гръб..
на 10.01.2019 г.
+4
 
 
Интересно е. Въпроса с мангалите винаги е дневен ред преди избори. Но има много въпроси: Кой ще почисти след събарянето на къщите? Какво ще стане с района? И защо чак сега се сетиха да го правят? Малко преди избори и в навечерието на КСК на Пловдив. И тази фалшива загриженост за животните на кмета, ще ме разплаче....Мирише да предизборна драма. И какво значи "Според Тосев обитателите й са се пръснали при роднини от околните села."- Няма ли регистър тази община - да се види , кои са живели там и да се издирят и им се потърси отговорност, а не да чакат пак да вдигнат своите "законни" постройки - От тук следва извода бутнаха няколко къщички колко да замажат положението , а проблема се пръснал из околните села - да строи и незаконно и да създава същите проблеми. Аз няма да се учудя ако след няколко дена циганите вземат да нападнат някой друг в съседните села ( Труд , Бенковски и др.) Както казват господари на ефира: Уникална държава , уникален кмет. И най-важния въпрос пред кмета на общината трябваше да бъде: Само във Войводино ли ще се махат незаконните постройки и какво ще стане с "техните" обитатели - като цяло ще се очаква мангалски бунт в съседните села , ще започнат да нападат и да отмъщават ... Ето пример за Тотев щом има желание се бутат , а не да чака докато стане по-топло. Сега е време в Понеделник да започнат масово бутане в Шекера и Столипиново. Въобще това трябва да стане из цяла България. Стига толерантност към цветнокожите (особено към кафевите и Чопър/ФИЛИПБУШ в това число ). Тази идея : "Ние сме всички цветове" трябва да се промени , звучи като лого за прайда- измислено от гейове и лесбийки ...
+6
 
 
Винаги съм ЗА! Не може едните да живеят на гърба на другите и не само, ами циганите стават все по-нагли и по-нагли!
+9
 
 
Браво, направо елегантно решение. И не само там, всички трябва да бъдат съборени! Защо аз си плащам данъците и ми е законно и легално всичко? Нещо съм по-глупава от тях ли? Адмирации за решението на кмета и за това, че храни животните, браво на човека - показва отговорност за пример!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: