Чепеларе скочи срещу затварянето на ски зоната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:02 / 21.03.2021
1779
Сдружение "Заедно за Чепеларе" скочи срещу "Пампорово" АД и затварянето на ски зоната "Мечи чал", съобщиха от организацията до TravelNews. Нейн председател е адвокат Тонка Динчева. Сдружението е изпратило и официално писмо до "Пампорово" АД.

Със Заповед РД-01-173/18.03.2021г. на Министъра на здравеопазването, считано от 22.03.2021г. се въвеждат нови противоепидемични мерки за територията на цялата страна, същите мерки не предвиждат преустановяване работата на ски зоните, в това число на ски зона "Пампорово" и ски зона "Мечи Чал".

Обществеността на Община Чепеларе обаче остана неприятно изненадана, от решението на "Пампорово" АД /съобщено на медиите и публикувано от тях/, в качеството му на търговец управляващ и стопанисващ ски зоните, да "затвори" ски зона "Мечи Чал", считано от 20.03.2021г., а ски зона "Пампорово", считано от 22.03.2021г., въпреки чудесните условия за зимни спортове и въпреки многото вече направени резервации, които ще бъдат вероятно отменени, вследствие на Вашето решение. 

Същото ще засегне неблагоприятно целия хотелиерски и ресторантьорски бизнес, а и гражданите на територията на Община Чепеларе. Считаме, че решението е взето по неясни за обществеността причини, като същото не може да се аргументира с епидемичната обстановка, доколкото според заповедта на Министъра на здравеопазването преустановяване работа на ски зоните не се налага. Липсва и изрична заповед издадена от Директора на РЗИ гр. Смолян, налагаща затварянето на ски зоните, като мярка за превенция. В тази връзка ще продължат да работят ски зоните в Банско и Боровец.

Неясно остава също така, защо двете ски зони - ски зона "Пампорово" и ски зона "Мечи Чал" преустановяват работа в различен момент /от различна дата/, въпреки многото резервации на туристи, които желаят да посетят именно ски зона "Мечи Чал".

Наясно сме, че "Пампорово" АД е в правото си да вземе и прилага управленски решения, относно работата и развитието на ски зона "Пампорово" и ски зона "Мечи Чал", надяваме се обаче дружеството да разбира, че решенията му пряко засягат обществеността на Община Чепеларе и да проявява желание за сътрудничество с обществеността и зачитане на интересите й, се казва в писмото на организацията до "Пампорово" АД.

Сдружението "Заедно за Чепеларе" е юридическо лице с нестопанска цел, действащо в обществена полза и по-конкретно в полза на населението на Община Чепеларе.

Сред важните цели са да защитава интересите на гражданите на Община Чепеларе пред всички държавни органи и администрации, в това число като изразява становища, отправя предложение и изисква информация и отчетност по въпросите касаещи гражданите на Община Чепеларе, както и да подпомага развитието на икономиката и туризма в Община Чепеларе.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).