Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чепеларе скочи срещу затварянето на ски зоната
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 21.03.2021Коментари (0)1761
©
Сдружение "Заедно за Чепеларе" скочи срещу "Пампорово" АД и затварянето на ски зоната "Мечи чал", съобщиха от организацията до TravelNews. Нейн председател е адвокат Тонка Динчева. Сдружението е изпратило и официално писмо до "Пампорово" АД.

Със Заповед РД-01-173/18.03.2021г. на Министъра на здравеопазването, считано от 22.03.2021г. се въвеждат нови противоепидемични мерки за територията на цялата страна, същите мерки не предвиждат преустановяване работата на ски зоните, в това число на ски зона "Пампорово" и ски зона "Мечи Чал".

Обществеността на Община Чепеларе обаче остана неприятно изненадана, от решението на "Пампорово" АД /съобщено на медиите и публикувано от тях/, в качеството му на търговец управляващ и стопанисващ ски зоните, да "затвори" ски зона "Мечи Чал", считано от 20.03.2021г., а ски зона "Пампорово", считано от 22.03.2021г., въпреки чудесните условия за зимни спортове и въпреки многото вече направени резервации, които ще бъдат вероятно отменени, вследствие на Вашето решение. 

Същото ще засегне неблагоприятно целия хотелиерски и ресторантьорски бизнес, а и гражданите на територията на Община Чепеларе. Считаме, че решението е взето по неясни за обществеността причини, като същото не може да се аргументира с епидемичната обстановка, доколкото според заповедта на Министъра на здравеопазването преустановяване работа на ски зоните не се налага. Липсва и изрична заповед издадена от Директора на РЗИ гр. Смолян, налагаща затварянето на ски зоните, като мярка за превенция. В тази връзка ще продължат да работят ски зоните в Банско и Боровец.

Неясно остава също така, защо двете ски зони - ски зона "Пампорово" и ски зона "Мечи Чал" преустановяват работа в различен момент /от различна дата/, въпреки многото резервации на туристи, които желаят да посетят именно ски зона "Мечи Чал".

Наясно сме, че "Пампорово" АД е в правото си да вземе и прилага управленски решения, относно работата и развитието на ски зона "Пампорово" и ски зона "Мечи Чал", надяваме се обаче дружеството да разбира, че решенията му пряко засягат обществеността на Община Чепеларе и да проявява желание за сътрудничество с обществеността и зачитане на интересите й, се казва в писмото на организацията до "Пампорово" АД.

Сдружението "Заедно за Чепеларе" е юридическо лице с нестопанска цел, действащо в обществена полза и по-конкретно в полза на населението на Община Чепеларе.

Сред важните цели са да защитава интересите на гражданите на Община Чепеларе пред всички държавни органи и администрации, в това число като изразява становища, отправя предложение и изисква информация и отчетност по въпросите касаещи гражданите на Община Чепеларе, както и да подпомага развитието на икономиката и туризма в Община Чепеларе.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: