Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Черна прокоба! Евелина загуби съпруга си, съдбата не пощади и детето й! Да помогнем!
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 09.07.2019Коментари (4)1799
Адски болки при всяка стъпка и патерици. Това е ежедневието от известно време на 12-годишния Георги Атанасов от Кричим, чиято единствена вина е, че расте малко по-бързо от нормалното. Бедрените му кости не издържали на темпото и на натоварването, което трябва да носят. Започнало приплъзване на растежната зона, довело до изкривяване на бедрената шийка и на двата крака, а левият крак изостанал в растежа.

Статистиката сочи, че от това състояние страдат предимно момченцата. Разболяват се 10,8% от 100 000. Не е ясно какво причинява болестта. Може да са бушуващите хормони в пубертета или пък бързият растеж на детето. Така описана на обикновен език диагнозата "Епифизиолиза" звучи някак си обикновено и дори суховато. За 12-годишното момченце обаче зад всяка дума се крие огромна болка, която то трябва да понася ежедневно и ежеминутно, разказва майка му Евелина Атанасова.

Преди две години тя загубила съпруга си, който починал в автомобилна катастрофа. Микробусчето му било изблъскано от тир на пътя от Пловдив за Индустриална зона "Стряма" и Стоян Атанасов загинал на място. Оттогава Евелина се бори сама за своето и на сина си оцеляване, за спасяване на малкия семеен бизнес и за запазване неопетнена паметта на Стоян. Тя едва се съвзела след жестоката загуба, когато я сполетяла болестта на сина й Георги.

"Жорко е едно прекрасно дете, което мечтае отново да ходи без патерици, да може да тича, да кара колело, да играе на топка с връстниците си. Мечтае да живее без болка. Мечтае да ходи на училище, а не по болници", казва през сълзи младата майка.

Истината е, че синът й е заплашен от пълна инвалидизация, ако не бъде предприета нужната операция. След консултация с лекари у нас Евелина взела решение да потърси мнение и на колегите им от Турция. Жорко бил на преглед в Истанбул при проф. д-р Салих Марангьоз, който, след ЯМР, поставил диагнозата "Двустранна Епифизиолиза на бедрена глава" и препоръчал да се направи операция и от ляво, и от дясно с "ин-ситу" фиксация с винтове. След като болката отшуми и физата се затвори, ще бъде насрочена корективна остеотомия вляво, за да се коригира деформацията и да може детето да продължи да ходи.

За да има шансове синът й за нормален живот, Евелина трябва да събере по най-бързия начин 40 000 евро, каквато е офертата на клиниката в Истанбул. "Тази сума е непосилна за мен и съм принудена да моля за помощ. Знам и вярвам, че у нас има добри хора, които биха помогнали на сина ми", се надява самотната майка. Тя е разкрила дарителска банкова сметка на името на детето си в "Райфайзен банк".

Дарителската сметка е в евро и е на името на Георги Стоянов Атанасов

РайфайзенБанк

IBAN

BG03RZBB91551010805299

BIC

RZBBBGSF








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Когато в едно нещо забележиш неистина,започваш да се съмняваш и в другите неща. Все си мисля,че ортопеди и у нас има и когато в България са правили подобни операции в Турция едва ли са чували. Но явно е по добре да си запази бизнеса и паметта на мъжа си отколкото да търси помощ в България. Все пак и в ЕС има специалисти и става въпрос за дете.Ако ще пълни гушата на турски специалисти,може и 80 000 евро да не и стигнат.
+3
 
 
Това е пълна измама, тази закъса с парите, кредитори я гонят заради борчове на мъжа и и намери начин да изкара едни 40 000 евро.
+4
 
 
Искрено съжалявам за тежката съдба на жената и детето,обаче мина толкова време,а жената все още твърди,че камион е избутал буса на мъжа и,а истината е,че човека просто е получил инфаркт,докато се е движил зад камиона.По никакъв начин не са имали конфликтна точка,но на нея и е по-удобна другата версия...
+4
 
 
Значи не че нещо против, но като дете съм опериран от същото, само че само на единия крак, в детска ортопедия в Горна Баня и парите са много по-малко. Така че, гаранция, нужната на детето операция може да се направи и в София и едва ли ще струва повече от 5000 евро. И със сигурност нашите ортопеди не са по-малко кадърни от турските.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: