Червен код! Опасни гръмотевични бури ще помрачат почивния ни ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 28.05.2022
710
В съботния ден атмосферата отново ще е нестабилна. Приближаващ студен атмосферен фронт ще дестабилизира времето над България. Очакваните явления могат да причинят материални щети и локални навадения в планинските райони. Валежите към края на деня ще обхванат и по-голямата част от Централна и Източна България.

Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Западна и Централна България, a по-късно през деня и над Северозападна и в Горнотракийската низина, ще паднат значителни валежи, придружени от силни ветрове. Ще има условия и за едра градушка, а бурите ще имат потенциал да нанесат и материални щети.

Около обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който следобед в северозападните и западни райони от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Над по-голямата част от страната ще бъде все още топло с дневни температури между 28-33°С. Най-високи ще са те в Югозападна България и в Горнотракийската равнина - до 32-33°С. 

През нощта срещу неделя над Северозападна България ще нахлува по-студен въздух. 

Червен код: Валежите на много места ще са значителни по количества. Ще има условия за внезапни наводнения и силни пориви на вятъра. Висок риск и от материални щети. Очакваме средна и едра по размер градушка. Бурите към края на деня ще формират мезо-конвективни системи. Очакваните валежи ще са между 50-70 л/кв.м.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).